Latvijas kamaniņu braucēji saņēmuši aizrādījumu par himnas nedziedāšanu (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bots (pa kreisi) un Roberts Plūme un goda pjedestāla augstākā pakāpiena Siguldā.
Mārtiņš Bots (pa kreisi) un Roberts Plūme un goda pjedestāla augstākā pakāpiena Siguldā. Foto: Mareks Gaļinovskis

Kamaniņu duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pagājušajā nedēļā Siguldā notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja divnieku sacensībās, bet uz goda pjedestāla nedziedāja Latvijas himnu, par ko saņēma aizrādījumu.

Bots/Plūme sestdien triumfēja divnieku sacensībās, bet svētdien kopā ar komandas biedriem Elīnu Ievu Vītolu un Kristeru Aparjodu bija ātrākie arī stafetē.

Pēc sestdien izcīnītā zelta Bots/Plūme, stāvot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, nedziedāja Latvijas himnu, bet svētdien jau to darīja.

Plūme Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) rīkotajā preses konferencē atzina, ka saņēmis aizrādījumu par himnas nedziedāšanu, tāpēc svētdien to darījis.

"Pirmajā dienā izbaudīju himnu. Klausoties to un skatoties uz karogu. Stāvēšana uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir tiešām baudāms process. Ja godīgi, es arī saņēmu aizrādījumu par to, ka nedziedāju himnu," pastāstīja Bots.

Preses konferencē gan netika precizēts, kurš tieši šādu aizrādījumu sportistiem izteicis. Noprotams, ka tas bija kāds no LKSF vadības vai izlases treneru korpusa.

Šajā nedēļas nogalē Siguldā notiks vēl vienas sacensības, jo Latvijas trase uzņems arī Pasaules kausa piekto posmu, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Pēc Eiropas čempionāta būs pārtraukums kalendārā, bet no 27. līdz 29. janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu