Usiks: Krievija ir ienaidnieks, kas grib nogalināt visus cilvēkus pasaulē (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks.
Oleksandrs Usiks. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Krievija ir ienaidnieks, kas vēlas nogalināt visus pasaules iedzīvotājus, savā publiskajā ziņojumā tīmeklī izteicies Ukrainas labākais bokseris Oleksandrs Usiks.

Usiks pēc Krievijas pilna iebrukuma sākuma 24. februārī palika valstī, lai to aizsargātu, bet vēlāk devās trenēties ārpus Ukrainas.

Tagad viņš nācis klajā ar publisku paziņojumu kara sakarā, kas orientēts uz Krievijas iedzīvotājiem. Viņš savā uzrunā izmantoja arī ļoti skarbus un tiešus salīdzinājumus.

"Krievijas Federācija... Krievijas Federācija ir Ukrainas ienaidnieks. Jā, jūs mani pareizi dzirdējāt.

Tas ir ienaidnieks, kas vēlas nogalināt visus iedzīvotājus pasaulē. Paskatieties kaut vai, ko viņi rāda savos televīzijas kanālos. Tur saka, ka var veikt triecienus pa Franciju, pa Poliju, pa Lielbritāniju. Kūda, biedē tautu un sola, ka viņi nokļūs paradīzē. Nav nekāda svētā kara vai atpestīšanas pēc tā. Ir tikai karš, ko jūs sākāt 2022. gada 24. februārī. Uzbrukāt Ukrainai, lai it kā aizsargātu kaut kādus krievus.

Šie krievi nevēlas jūsu aizsardzību. Tāpat pirms daudziem gadiem uzbrukāt Čehoslovākijai, iegājāt citās pilsētās, Gruzijā. Visur nākat aizsargāt. Tikai jūs savus krievus neaizsargājat pašā Krievijā. Nekādi. Jūs cīnāties ar fašismu un nacismu, kuru nemaz nav. Jūs esat Trešais reihs visās tā izpausmēs. To, ko neizdarīja Hitlers, turpina jūsu prezidents," tiešs un skarbs bija Usiks.

35 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

Viņa nākamā cīņa paredzēta pret britu Taisonu Fjūriju. 

Fjūrijs ir smagsvaru divīzijas Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostas glabātājs. Savukārt Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) tituls, kas salīdzinājumā ar pārējiem nav tik prestižs.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu