Pēc vairākām pārbaudēm NFL spēlētājs Hemlins izrakstīts no slimnīcas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NFL spēlētājs Damars Hemlins
NFL spēlētājs Damars Hemlins Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas Bufalo "Bills" spēlētājs Damars Hemlins, kuram spēles laikā bija apstājusies sirds, trešdien tika izrakstīts no slimnīcas, paziņojusi amerikāņu futbola komanda.

Janvāra sākumā 24 gadus vecais sportists spēlē pret Sinsinati "Bengals" sadūrās ar pretinieku komandas spēlētāju un pēc brīža laukumā saļima.

Amerikāņu futbola spēlētājam laukumā medicīnisko palīdzību sniedza ātrās palīdzības brigāde, veicot sirds un plaušu reanimāciju.

Hemlins tika hospitalizēts un viņa veselības stāvoklis pamazām uzlabojās. Divās slimnīcās viņš kopumā pavadīja deviņas dienas.

"Mēs esam pabeiguši virkni testu un novērojumu. Pēc konsultācijām ar komandas ārstiem, mēs esam pārliecināti, ka Damaru var droši izrakstīt no slimnīcas, lai viņš turpinātu rehabilitāciju mājās un kopā ar komandu," paziņojumā norādīja Bufalo medicīnas centra ārsts Džeimijs Nadlers.

Hemlins sākotnēji tika hospitalizēts Sinsinati Universitātes medicīnas centrā, bet pirmdien viņu pārveda uz Bufalo slimnīcu, kad sportista veselības stāvoklis uzlabojās.

Atrodoties kritiskā stāvoklī Sinsinati Universitātes medicīnas centrā, Damars bija pievienots pie skābekļa maskas, kas palīdzēja viņam elpot.

Otrdien Hemlins izgāja "visaptverošu medicīnisko pārbaudi, kā arī virkni sirds, neiroloģisko un asinsvadu testus," mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja "Bills" komanda.

Hemlina sirdsdarbības apstāšanās iemesls publiski nav paziņots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu