Al-Atija kļūst par pieckārtēju rallijreida "Dakara" čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kataras autosportists Nasers Al-Atija svētdien Saūda Arābijā tika kronēts par pieckārtēju rallijreida "Dakara" čempionu vieglo automašīnu ieskaitē, kamēr motociklu sacensībās savu otro titulu izcīnīja argentīnietis Kevins Benjavidess.

Al-Atija ("Toyota Gazoo") rallijreidā ātri ieguva ievērojamu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, pirms pēdējā posma francūzi Sebastjanu Lēbu ("Bahrain Raid Xtreme") apsteidzot par vairāk nekā 80 minūtēm. Abi pēdējā posmā bija ārpus labāko sešinieka, bet uzvarēja francūzis Gerlāns Šišerī (GCK), kurš 136 kilometrus garo noslēdzošo posmu veica vienā stundā deviņās minūtēs un 24 sekundēs.

Daudz spraigāka cīņa bija par uzvaru motociklu ieskaitē, kur līderis pirms pēdējā posma bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM), kurš par 12 sekundēm bija priekšā savam komandas biedram Benjavidesam. Argentīnietis svētdien atvinnēja 55 sekundes, finišēdams visātrāk no visiem - vienā stundā 15 minūtēs un 17 sekundēs.

Šī gada rallijreidā "Dakara" bija ieplānoti 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēja Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā.

"Dakaras" rallijreids norisinājās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notika Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu