Rastorgujevs izcīna 19. vietu Pasaules kausa sacensībās masu startā

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Vācijā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja 19. vietu 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Katrā no šaušanām Rastorgujevs neaizvēra vienu mērķi un finišā uzvarētājam Juhannesam Tīngnesam Bē zaudēja vienu minūti un 57,3 sekundes. Distancē latvietim bija 15. ātrākais solis.

Bē uzvaru izcīnīja, spītējot trīs veiktiem soda apļiem. Noslēdzošajā kilometrā viņš aizslēpoja prom no sava tautieša Vetles Šostada Kristiansena, kuram pēc ceturtās šaušanas zaudēja sešas sekundes.

J.T. Bē finišēja 36 minūtēs un 12,0 sekundēs, par 19,3 sekundēm pārspējot Kristiansenu un par 35,3 sekundēm - citu norvēģi Sturlu Holmu Lēgreidu. Abiem uzvarētāja tautiešiem bija par vienu soda apli mazāk.

Ceturtais bija uzvarētāja brālis Tarjeijs Bē, piekto vietu izcīnīja francūzis Emiljēns Žakelēns, kamēr sestais bija lietuvietis Vītauts Stroļa, kurš atkārtoja savu trešo labāko rezultātu karjerā, bet sacensībās ar kopēju startu viņam šis bija pirmais finišs labāko sešiniekā.

Rastorgujevam tās šosezon bija pirmās sacensības ar kopēju startu, bet viņa labākais sasniegums šajā disciplīnā ir 2016./2017. gada sezonā Oslo sasniegtā otrā vieta.

Šosezon biatlonisti distancē ar kopēju startu bija devušies tikai Pasaules kausa posmā Francijā, kad pie panākuma tika Norvēģijas biatlonists Juhanness Dāle, kurš svētdien finišēja pirms Rastorgujeva.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir četras uzvaras pēc kārtas izcīnījušais J.T. Bē, kurš iekrājis 959 punktus, bet otrajā vietā ar 785 punktiem ir Lēgreids. Rastorgujevs ar 136 punktiem ieņem 29. vietu.

Masu starta kopvērtējumā pēc divām no četrām sacensībām pirmās piecas vietas ieņem norvēģiem un arī šeit līderis ir Bē, kura kontā ir 150 punktiem jeb par 15 vairāk nekā Lēgreidam. Rastorgujevam svētdien iegūtie 22 punkti dod 27.vietu.

Sestais Pasaules kausa posms nākamnedēļ notiks Itālijas trasē Antholcā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19. februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu