Eiropas kausa posmā Siguldā Latviju pārstāvēs piloti Kaufmanis un Grantiņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja divnieks
Latvijas bobsleja divnieks Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Šajā nedēļā Siguldā gaidāmajā Eiropas kausā bobslejā Latviju pārstāvēs piloti Dāvis Kaufmanis un Renārs Grantiņš, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

No ceturtdienas līdz sestdienai Siguldas trasē notiks Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalīsies vadošo Eiropas valstu bobsleja un skeletona jaunie sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti. Plaša pārstāvniecība Siguldā būs arī Latvijas izlasei.

Ceturtdien un piektdien no plkst. 10 notiks sacensības skeletonā, katru dienu pa diviem braucieniem sievietēm un vīriešiem - Siguldā būs dubultais Eiropas kausa posms. Piektdien plkst. 15 bobslejs vīriešu divniekiem un sievietēm monobobā, sestdien no plkst. 15 vēlreiz divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Siguldas posmā Latviju bobslejā pārstāvēs Kaufmanis un 18 gadus vecais Grantiņš, kurš līdz šim startējis tikai jaunatnes līmeņa sacensībās, tostarp iegūstot astoto vietu Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Sanktmoricā 2020. gadā.

Lielāka pieredze 22 gadus vecajam Kaufmanim, kurš gan pērnā gada nogalē savainojuma dēļ oficiālos mačos nestartēja. Savā karjerā Kaufmanis braucis ne tikai Eiropas, bet arī Pasaules kausā un pērnā gada janvārī Īglsā, kopā ar brāli Lauri Kaufmani, Ivo Danu Kleinbergu un Arni Bebrišu, kļuva par pasaules junioru čempionu četriniekos.

Skeletonā Latviju pārstāvēs pašmāju jaunie Siguldas skeletona akadēmijas audzēkņi. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā 15 valstu pārstāvji ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Malaizijas un Ķīnas. Skeletonā startēs arī Igaunija, ko šajā sezonā pārstāv Dārta Zunte, savukārt Anna Saulīte - Austriju.

Pasākumā ieeja būs bez maksas. Sacensību norisi būs iespējams vērot video tiešraidē interneta vietnē "bobslejs.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu