Karjeru noslēgusi izcilā ASV basketboliste Mūra

CopyDraugiem X Whatsapp
Meja Mūra
Meja Mūra Foto: AFP/SCANPIX

Četrkārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Meja Mūra pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, ka noslēdz profesionālās sportistes karjeru.

Mūra pēdējo reizi laukumā devās 2019. gadā Minesotas "Lynx" vienības rindās. Viņa kopš tā laika nav aizvadījusi nevienu oficiālu spēli, jo palīdzēja savam dzīvesbiedram Džonatanam Aironam tikt atbrīvotam no cietuma pēc tam, kad viņam tika piespriests 50 gadu cietumsods.

33 gadus vecā Mūra paziņoja par savas karjeras noslēgšanu raidījumā "Good Morning America", kā arī noliedza to, ka varētu jebkad atgriezties laukumā.

"Aizgāju prom no profesionālā sporta jau pirms četrām sezonām, taču vēlējos tam oficiāli pielikt punktu. Šobrīd vēlos būt mājās blakus savai ģimenei," teica Mūra, kura pagājušā gada jūlijā laida pasaulē dēlu.

Mūra kopā ar "Lynx" četras reizes triumfēja WNBA, kā arī izcīnīja divas olimpiskās zelta godalgas ASV valstsvienības rindās un divus Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) titulus ar Konektikutas universitātes "Huskies" vienību.

Viņa tika draftēta 2011. gadā ar pirmo numuru un astoņās WNBA aizvadītajās sezonās vidēji izcēlās ar 18,4 gūtajiem punktiem, 5,9 bumbām zem groziem un 1,7 pārtvertu piespēli. Mūra tika atzīta par līgas vērtīgāko spēlētāju 2014. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu