Baltkrievijas tenisa zvaigzne Sabaļenka: Sportam nav nekāda sakara ar politiku (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas labākā tenisiste Arina Sabaļenka, kura iepriekš paudusi atbalstu Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko, uzskata, ka sportam nav nekāda sakara ar politiku.

Austrālijas Tenisa federācija ("Tennis Australia") otrdien aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā ("Australian Open"), kurā piedalās arī Sabaļenka. 

Viņa sacensībās piedalās kā neitrālā sportiste. 

"Esmu jau teikusi, ka tenisam un sportam kopumā nav nekāda sakara ar politiku," preses konferencē pauda Sabaļenka. "Bet, ja kādam no tā kļūst vieglāk, tad labi. Es tur neko nevaru darīt. Ko man teikt? Viņi tā izlēma. Labi."

Lai arī Sabaļenka uzskata, ka sportam nav nekā kopīga ar politiku, viņa iepriekš nav slēpusi savas simpātijas Lukašenko režīmam. 

Tāpat 24 gadus vecā sportiste 2020. gadā atteicās parakstīties, lai Baltkrievijā tiktu rīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas. Toreiz atbilstoši oficiālajai versijai uzvarēja Lukašenko. Atkāto vēstuli parakstīja aptuveni 400 Baltkrievijas sportistu, tostarp pasaules un Eiropas čempioni, olimpiāžu medaļnieki un godalgoti sporta meistari, bet ne Sabaļenka.

WTA ranga 5. rakete Sabaļenka "Australian Open" pirmās kārtas spēlē ar 6-1, 6-4 pieveica Čehijas pārstāvi Terēzu Martincovu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu