Viens no Lielbritānijas bagātākajiem cilvēkiem gatavojas pirkt Mančestras "United" (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lielbritānijas miljardieris Džims Retklifs
Lielbritānijas miljardieris Džims Retklifs Foto: Reuters/ScanPix

Viens no Lielbritānijas miljardieriem Džims Retklifs sācis kārtot formalitātes, lai iegādātos Anglijas futbola premjerlīgas slaveno komandu Mančestras "United", vēsta BBC.

Pēc žurnāla "Forbes" veiktajām aplēsēm 70 gadus vecais Retklifs bija Lielbritānijas turīgākais cilvēks 2021. gadā ar aptuveni 16,3 miljardu ASV dolāru (apmēram 15 miljardu eiro) lielām bagātībām.

Savukārt šobrīd Retklifa bagātības esot robežās no sešiem miljardiem sterliņu mārciņu ("Sunday Times") līdz 11 miljardiem ("Forbes"), kas ir aptuveni no 6,8 miljardiem līdz 12,5 miljardiem eiro.

Retklifs pērn maijā centās iegādāties Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea", kas kopš 2003. gada piederēja Krievijas biznesmenim Romānam Abramovičam, taču par komandas jauno īpašnieku kļuva Tods Bolijs no ASV.

BBC vēsta, ka Retklifam piederošais ķimikāliju uzņēmums "Ineos" gadā no pārdošanas nopelna 50 miljardus sterliņu mārciņu (56,8 miljardus eiro) un nodarbina vairāk nekā 26 000 cilvēku 29 valstīs.

Retklifs jau pērn oktobrī interesējās par Mančestras "United" iegādāšanos, taču kluba īpašnieki Gleizeru ģimene nevēlējās komandu pārdot. Mēnesi vēlāk medijos izskanēja informācija, ka kluba īpašnieki tomēr ir gatavi to pārdot.

Pērn "Forbes" aplēses liecināja, ka Mančestras "United" vērība ir aptuveni 3,8 miljardi mārciņu (4,3 miljardi eiro), taču kluba vadība esot pārliecināta, ka komandu varētu pārdot par teju divreiz lielāku summu.

Gleizeru ģimenei Mančestras "United" pieder kopš 2005. gada. Kluba līdzjutēji ir aktīvi protestējuši un mudinājuši īpašniekus pārdot komandu, kas pēdējo reizi Anglijas premjerlīgā triumfēja pirms 10 gadiem.

Retklifs kopš bērnības bijis Mančestras "United" fans. Komanda pēdējā laikā spēlē veiksmīgi, tā izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas, turklāt nesen izdevās uzveikt principiālo pretinieci Mančestras "City".

Mančestras "United" patlaban Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu ar 38 punktiem. Tikpat punktu ir Ņūkāslas "United", par punktu vairāk ir Mančestras "City", bet līdere ir Londonas "Arsenal" ar 47 punktiem.

Anglijas premjerlīgas vēsturē Mančestras "United" ir uzvarām bagātākā komanda ar 20 čempionu tituliem ("Liverpool" ir otrā ar 19), taču pēdējais triumfs izdevās 2013. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu