Krievijas vēstnieks sašutis par "Tennis Australia" karogu aizliegumu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas vēstnieks Austrālijā Aleksejs Pavlovskis apsūdzējis "Australian Open" tenisa turnīra rīkotājus par "godīgas spēles gara upurēšanu" pēc organizatora lēmuma sacensībās aizliegt Krievijas un Baltkrievijas karogu izmantošanu sacensību norises vietās.

"Tennis Australia" otrdien aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā.

Atšķirībā no vairuma sporta veidu tenisā Krievijas un Baltkrievijas sportisti drīkst piedalīties sacensībās, startējot zem neitrāliem karogiem. Tāpat līdzjutējiem Austrālijā tika ļauts sacensību norises vietās ienest Krievijas un Baltkrievijas karogus ar nosacījumu, ja tas nerada nekārtības.

Pirmdien Krievijas karogs bija izkārts pie viena no kortiem, kurā pirmās kārtas maču aizvadīja Ukrainas tenisiste Katerina Baindla un Krieviju pārstāvošā neitrālā sportiste Kamilla Rahimova. Tāpat Krievijas karogs tika demonstrēts centrālajā kortā - Roda Leivera arēnā.

"Patiesi žēl, ka turnīra rīkotāji ļaujas atklātām un augstprātīgām politiskajām manipulācijām," "Inside The Games" citē vēstnieka izteikumus. 

"Līdztekus tam, ka jau tā ir diskriminēti Krievijas tenisisti ar šo neitrālo karogu politiku, "Tennis Australia" ir gājis vēl tālāk. Līdzjutēji viņus nevar atbalstīt arī vizuāli," norādīja Pavlovskis. 

Krievijas karogs tika izkārts tribīnēs arī neitrālā sportista Daniila Medvedeva mačā pret amerikāni Markosu Džironu. To rokās turēja Krievijā dzimušais Jevgeņijs Rūtmens, kurš Austrālijā dzīvo kopš piecu gadu vecuma.

Viņš bija ģērbies T-kreklā, uz kura attēlots Krievijas diktators Vladimirs Putins, kurš ar kailām krūtīm sēž zirgā, un pie velna ragiem ir uzraksts "Māte Krievija".

Pēc Ukrainas līdzjutēju iebildumiem apsardzes darbinieki karogu lika noņemt. 

Austrālijas atklātā čempionāta oficiālo paziņojumu Pavlovskis nosauca par "ironisku".

Citu valstu karogus turnīrā ir ļauts demonstrēt.

2023. gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29. janvārim. Tajā trešo kārtu trešdien sasniedza Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu