"World Athletics" ratificē Kipčoges pasaules rekordu maratonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kenijas garo distanču skrējējs Eliuda Kipčoge
Kenijas garo distanču skrējējs Eliuda Kipčoge Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas asociācija ("World Athletics") ratificējusi Kenijas garo distanču skrējēja Eliuda Kipčoges sasniegto pasaules rekordu maratonā, vēsta "Inside the Games".

38 gadus vecais Kipčoge pērn 25. septembrī Vācijas galvaspilsētā Berlīnē laboja pasaules rekordu maratonā - divas stundas, viena minūte un deviņas sekundes.

Divkārtējais olimpiskais čempions par 30 sekundēm uzlaboja pašam piederošo iepriekšējo pasaules rekordu maratonā, kas tika sasniegts 2018. gada 16. septembrī turpat Berlīnē. 

Kipčoge pērn Berlīnē pusi maratona distances veica 59 minūtēs un 50 sekundēs, kas ir identisks rezultāts pirms trīs gadiem Austrijas galvaspilsētā Vīnē paveiktajam, kad viņš neoficiālās sacensībās maratonu noskrēja mazāk nekā divās stundās.

Berlīne ir īpaša vieta, jo tur pasaules rekords maratonā kopš 2003. gada labots astoņas reizes pēc kārtas. Tas izdevies pieciem Kenijas sportistiem un vienam Etiopijas skrējējam.

"Esmu ļoti priecīgs, ka esmu labojis pasaules rekordu," pērn uzreiz pēc uzvaras Berlīnes maratonā sacīja Kipčoge.

"Es gribēju tik ātri noskriet pirmo pusi distances. Savukārt pēc noskrietiem 38 kilometriem es zināju, ka spēšu pārspēt pasaules rekordu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu