Šaha festivāls Cēsis 2023. gadā piedāvās bagātīgu turnīru klāstu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šaha festivāls Cēsis 2022
Šaha festivāls Cēsis 2022 Foto: Jānis Vingris

Pēc veiksmīgas debijas pagājušajā gadā starptautiskais Šaha festivāls Cēsis 2023. gadā atgriezīsies ar bagātīgu turnīru klāstu. Otrajā festivāla gadā organizatori šaha entuziastiem piedāvās iespēju piedalīties astoņos turīros, kas sešu dienu garumā notiks dažās Cēsu pilsētas lokācijās.

Festivāla organizators Jānis Vingris stāsta, ka viena no festivāla iecerēm ir "iznest" šahu ārā no telpām un padarīt to redzamu arī pilsētas vidē, redzamus jebkuram cēsiniekam un pilsētas viesim. Viens no festivāla turnīriem - ātrā šaha un ātrspēles divcīņa, divu dienu garumā notiks Maija parkā īpaši iekārtotās pasākumu teltīs ar līdzjutēju un skatītāju sēdvietām un atpūtas zonu. Pārējie turnīri norisināsies telpās dažādās Cēsu lokācijās.

Lielmeistars Edvīns Ķeņģis Šaha festivālā Cēsis 2022
Lielmeistars Edvīns Ķeņģis Šaha festivālā Cēsis 2022 Foto: Jānis Vingris

Festivāla programmā būs astoņi turnīri:

Klasiskās laika kontroles (90 min + 30 sekundes) turnīrs 19.–22. jūnijā. Izņēmums būs šī turnīra pirmās divas kārtas, kas tiks izspēlētas ar ātrā šaha (rapid) laika kontroli. Turnīrā piedalīsies gan šaha meistari, gan amatieri, gan šaha skolu un pulciņu audzēkņi, kuriem būs iespēja piedalīties vienā turnīrā ar titulētiem šahistiem. Šis turnīrs, tāpat kā pārējie festivāla notikumi, būs starptautisks ar citu valstu šahistu piedalīšanos.

Zviedru šahs 18. jūnijā. Festivāla pirmajā gadā iesākta tradīcija – komandu sacensības Zviedru šahā.

Rapid + blitz divcīņa 17.–18. jūnijā. Vēl viena tradīcija, kas tika aizsākta festivāla pirmajā gadā. Ātrā šaha un ātrspēles kombinācija divu dienu garumā. Uzvarētājus noteiks abos turnīros iegūtā vietu kopsumma. Interesentiem būs iespējams spēlēt arī tikai vienā no šiem turnīriem.

Turnīrs meitenēm līdz 18 gadu vecumam - Go girl!, 18. jūnijā. Ātrā šaha jeb rapid (15 min + 10 sek) turnrīrs meitenēm. Viena no retajām iespējām jaunajām šahistēm spēlēt turnīrā, kas radīts īpaši meitenēm.

Trīs klasifikācijas turnīri iesācējiem, IV un III sporta klasēm 20.–22. jūnijā.

Šaha festivāls Cēsis 2023 atbalstītāji ir Draugiem Group un TVNET Group. Balvu fonds - 5000 eiro. Pieteikšanās sacensībām aizpildot šo pieteikuma formu. Nolikums un cita informācija Šaha festivāla Cēsis Facebook mājaslapā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu