Latvijas skeletonisti Siguldas posmā neiekļūst Top 10

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas jaunajiem skeletonistiem ceturtdien Siguldā neizdevās iekļūt pirmajā desmitniekā Eiropas kausa posma sacensībās.

Sieviešu konkurencē, uzvarot abos braucienos, pirmā bija Lielbritānijas skeletoniste Amēlija Koltmena, bet trešo vietu izcīnīja Igauniju pārstāvošā latviete Dārta Zunte, kura uzvarētājai zaudēja 1,07 sekundes un no otrās vietas ieguvējas, beļģietes Kimas Meilemansas atpalika 0,45 sekundes. Devītā bija Austriju pārstāvošā Anna Saulīte.

No Latvijas sportistēm Marta Andžāne, Dārta Neimane un Laura Ģēģere bija pozīcijās no 15. līdz 17., bet Vanesa Vidiņa ieņēma pēdējo, 20. vietu. Andžāne otrajā braucienā uzrādīja 13. rezultātu, bet summā uzvarētājai zaudēja 3,42 sekundes.

Vīriešu sacensībās ar pārliecinošu otro braucienu uzvaru nodrošināja itālis Amadeo Bagnis, kurš summā tuvāko sekotāju, vācieti Ludvigu Manhārdu pārspēja par 0,47 sekundēm, bet vēl sešas sekundes simtdaļas atpalika Lielbritānijas skeletonists Džeikobs Solsberijs.

No vietējiem skeletonistiem Dāvis Valdovskis, Markuss Renārs Everss un Valts Smilga bija pozīcijās no 12. līdz 14., bet Emīls Indriksons ierindojās 18. vietā 24 sportistu konkurencē. Everss otrajā braucienā uzrādīja 11.rezultātu, bet summā par 0,17 sekundēm ātrāks bija Valdovskis, kurš uzvarētājam zaudēja 1,70 sekundes.

No ceturtdienas līdz sestdienai Siguldas trasē notiek Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalās vadošo Eiropas valstu bobsleja un skeletona jaunie sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti.

Piektdien no plkst. 10 notiks vēl vienas sacensības skeletonā. Piektdien plkst. 15 bobslejs vīriešu divniekiem un sievietēm monobobā, sestdien no plkst. 15 vēlreiz divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Pasākumā ieeja būs bez maksas. Sacensību norisi iespējams vērot video tiešraidē interneta vietnē "bobslejs.lv".

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet skeletonā tie ir trešā ešelona mači aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu