Porziņģis: Šī ir labākā vieta pasaulē, kur spēlēt basketbolu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

"Madison Square Garden" (MSG) ir labākā vieta pasaulē, kur spēlēt basketbolu, pēc uzvaras Ņujorkā izteicās viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards"  līderiem Kristaps Porziņģis.

Porziņģis trešdien guva 22 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, palīdzot "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru izbraukuma spēlē pret Ņujorkas "Knicks".

Latvijas basketbolistu 2015. gada NBA jauno spēlētāju draftā ar 4. numuru izvēlējās "Knicks" komanda, kuru viņš pārstāvēja četrus gadus.

"Knicks" fani iepriekš izsvilpa Porziņģi, kad viņš viesojās MSG arēnā, taču pēdējā laikā Ņujorkas līdzjutēji pauduši latvietim atbalstu un aicinājuši viņu atgriezties komandā.

"Ir jautri spēlēt "Garden" arēnā. Domāju, ka šī ir labākā vieta pasaulē, kur spēlēt basketbolu," sarunā ar žurnālistiem pēc mača sacīja Porziņģis.

"Es ilgojos pēc šīs vietas. Iepriekšējās reizēs, kad šeit viesojos, fani ūjināja. Taču es izbaudu iespēju šeit spēlēt," turpināja Latvijas basketbolists.

"Šis mums bija labs vakars. Mēs labi spēlējām jau kopš mača sākuma. Ir patīkami doties prom no Ņujorkas ar uzvaru."

Pēc piecu spēļu izlaišanas šajā mačā laukumā "Wizards" rindās atgriezās Bredlijs Bīls, kurš nepilnu 29 minūšu laikā guva 18 punktus. Porziņģis uzsvēra, ka Bīls ļoti palīdzējis komandai gan psiholoģiski ar savu klātbūtni, gan produktīvi ar sniegumu laukumā.

Atskatoties kopumā uz NBA spēlētāja karjeru, Porziņģis atzīst, ka bijuši vairāk grūti brīži, taču viņš tagad esot apmierināts ar situāciju "Wizards" komandā, ko nevarēja teikt par pavadīto laiku Dalasas "Mavericks" sastāvā.

"Man ir bijuši kāpumi un kritumi, kā tas ir daudziem jaunajiem spēlētājiem. Devos uz Dalasu, kur neizdevās iecerētais. Tas man bija grūts posms," atzina liepājnieks.

"Ņujorkas paraugs uzstādīja ļoti augstu latiņu. Spēlēt šeit, saņemt ļoti lielu fanu atbalstu un daudz mīlestības, bija trakums. To es apzinos tikai tagad, kad esmu kļuvis vecāks," turpināja Porziņģis.

"Es izbaudīju spēlēšanu Ņujorkā. Arī Dalasā viss bija lieliski, fani tajā skaitā, taču lietas nenotika tā, kā es gribēju."

Porziņģis cer, ka "Wizards" komandai izdosies uzlabot sniegumu.

"Tad es nokļuvu šeit. Līdz šim šeit viss ir bijis lieliski. Esmu labā vietā, lietas notiek pozitīvi. Ticu, ka varam šosezon spēlēt daudz labāk."

"Wizards" ar 19 uzvarām un 26 zaudējumiem ieņem 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

27 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 22,2 punktus, izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu