Vuds guvis traumu. Vai palielināsies Bertāna spēles laiks?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" centrs Kristians Vuds satraumējis kreisās rokas īkšķi. Iespējams, ka tuvākajās spēlēs vairāk spēles laika varētu iegūt Dāvis Bertāns.

Vuds šosezon 42 mačos vidēji laukumā pavadījis 29,0 minūtes. Ar 18,4 punktiem viņš ir "Mavericks" otrais rezultatīvākais spēlētājs aiz līdera Lukas Dončiča (33,7).

Vasarā maiņas darījumā iegūtais Vuds sezonu sāka kā rezervists, taču pēdējā laikā viņš ieņēma centra pozīciju "Mavericks" starta piecniekā.

Kopš decembra vidus labās kājas muskuļa traumas dēļ nespēlē "Mavericks" spēka uzbrucējs Maksi Klēbers, kurš var spēlēt arī centra pozīcijā.

ESPN ziņo, ka Vuda trauma pēc nedēļas vēlreiz tiks izvērtēta, lai pārliecinātos, cik ilgu laiku viņš nevarēs spēlēt. Savukārt Klēbers varētu atsākt spēlēt februārī.

"Mavericks" sastāvā garajā galā šobrīd ir divi veseli spēlētāji, kuri var spēlēt centra pozīcijā, - Dvaits Pauels un Džavels Makgī, kuri šosezon vidēji mačā spēlējuši attiecīgi 17,7 un 7,9 minūtes.

Pauels spēlējis regulāri un sagaidāms, ka tieši viņš aizstās Vudu. Savukārt Makgī līdzīgi kā Bertāns spēlējis neregulāri, piedaloties 29 no 46 sezonas spēlēm.

Komandas biedru traumu dēļ, iespējams, nedaudz varētu palielināties Bertāna spēles laiks. Latvietis šosezon piedalījies 27 mačos, vidēji spēlējis 10,9 minūtes un guvis 4,3 punktus.

Sezonas gaitā Bertāna spēles laiks ir pieaudzis - novembrī vidēji 8,7 minūtes (6 spēles), decembrī 10,8 minūtes (12 spēles) un janvārī 12,7 minūtes (9 spēles).

"Mavericks" patlaban ar 24 uzvarām un 22 uzvarām ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu