Vecvagars vismaz uz mēnesi kļūst par Koha komandas biedru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Vecvagars
Kaspars Vecvagars Foto: Sintija Zandersone/LETA

Aizsargs Kaspars Vecvagars parakstījis piecu nedēļu līgumu ar cita latviešu basketbolista Vernera Koha pārstāvēto Nīderlandes komandu Hertogenbosas "Heroes Den Bosch", informē klubs.

Vienošanās paredz, ka 29 gadus vecais Vecvagars palīdzēs uz laiku, kamēr savainojumus ārstē Ostins Praiss un Bojs van Vlīts.

Ar 13 uzvarām 13 spēlēs "Heroes Den Bosch" ir Nīderlandes čempionāta līdere, bet FIBA Eiropas kausā otrajā posmā izcīnītā viena uzvara trīs spēlēs dod otro vietu K apakšgrupā.

Sezonas pirmajā pusē Vecvagars pārstāvēja Spānijas pēc spēka otrās līgas basketbola klubu "Caceres". Šosezon viņš 13 mačos vidēji 23 minūtēs guva 8,3 punktus, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles.

Vecvagars iepriekšējā sezonā ar Marka Gazola dibināto klubu "Girona" no Spānijas pēc spēka otrās līgas iekļuva Spānijas augstākajā līgā jeb ACB, taču vasarā abu pušu ceļi šķīrās. Latvijas basketbolists iepriekšējā sezonā 32 spēlēs "Girona" rindās vidēji spēlē izcēlās ar 8,2 gūtajiem punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

No 2010. līdz 2016. gadam Vecvagars pavadīja Kauņas "Žalgiris" sistēmā, šajā laikā tiekot arī izīrēts Panevēžas "Lietkabelis" komandai. No 2016. līdz 2018. gadam basketbolists pārstāvēja "VEF Rīga", bet 2018./2019. gada sezonu aizvadīja Polijā Ščecinas "Wilki Morskie" rindās.

Pēc tam viņš spēlēja Spānijas klubos no Palensijas un Leidas. Vēl pirms pievienošanās Palensijas vienībai Latvijas basketbolists trīs spēles aizvadīja arī "Jūrmala"/"Betsafe" rindās Latvijas - Igaunijas basketbola līgā.

Latvijas izlases rindās basketbolists aizvadījis 35 spēles, vidēji izceļoties ar 3,3 punktiem. Tāpat viņš pārstāvējis arī dažāda vecuma jauniešu izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu