Rastorgujevam PK posmā biatlonā 21. un Misem 53.vieta iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Itālijā Pasaules kausa sestajā posmā ieņēma 21.vietu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, bet Edgars Mise ierindojās 53.vietā.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Jūhanness Tīngness Bē, kurš bija vadībā no pirmā līdz pēdējam distances metram. Viņš pieļāva divas kļūdas šaušanā, finišējot pēc 31 minūtes un 24,4 sekundēm.

Tā Bē bija jau sestā pēc kārtas uzvara individuālajās disciplīnās.

Rastorgujevs abās pirmajās šautuvēs šāva nekļūdīgi, bet trešajā šaušanā netrāpīja otro un ceturto šāvienu, mērojot divus soda apļus. Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists pieļāva vēl vienu kļūdu un finišēja 21.vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 38,6 sekundes.

Mise netrāpīja vienā mērķī pirmajā šaušanā, otrā bija precīzs, trešajā divreiz šāva garām, bet ceturtajā vēlreiz netrāpīja mērķī un tika apdzīts par apli, ieņemot 53.vietu.

Otrais Itālijā finišēja uzvarētāja tautietis Sturla Holms Lēgreids, kurš sašāva visus 20 mērķus un uzvarētājam zaudēja 40,2 sekundes, bet trešais ar diviem neaizvērtiem mērķiem finišēja Zviedrijas biatlonists Martins Ponsiuloma, kurš Bē piekāpās 62,1 sekundi.

Ceturtajā vietā ierindojās vācietis Romans Rēss, bet piekto un sesto vietu ieņēma norvēģi, attiecīgi Jūhanness Dāle un Vetle Šostads Kristiansens.

Iedzīšanā līderi ar 420 un 365 punktiem ir norvēģi attiecīgi Jūhanness Tīngness Bē un Lēgreids, bet vienīgais citvalstu sportists pirmo piecu biatlonistu skaitā ir francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš ir trešais ar 220 punktiem.

Rastorgujevs ar 32 punktiem ir 34.vietā 68 punktus ieguvušo biatlonistu vidū.

Visu disciplīnu summā Jūhanness Tīngness Bē nopelnījis 1139 punktus, Lēgreids sakrājis 920, bet Kristiansens - 588 punktus.

Rastorgujevam 176 punkti dod 28.pozīciju.

Jau ziņots, ka piektdien sprintā Rastorgujevs izcīnīja dalītu 21.vietu, Mise bija 47.pozīcijā un ar karjeras labāko rezultātu pirmo reizi kvalificējās iedzīšanai, bet Renārs Birkentāls ieņēma 75.vietu. Guļus visi trīs latvieši šāva nekļūdīgi, bet šaušanā stāvus tikai Mise aizvēra visus mērķus, kamēr Rastorgujevs un Birkentāls pieļāva pa divām kļūdām.

Rastorgujevs šajā sezonā iedzīšanā bija startējis divas reizes un abas finišējis 35.vietā, neuzlabojot sprintā izcīnītās piekto un 20.pozīciju.

Jau ziņots, ka sestdien, Latvijas biatlonistēm nepiedaloties, desmit kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm uzvaru svinēja Vācijas biatloniste Denīze Hermane-Vika, kura par 11 sekundēm apsteidza itālieti Lizu Vitoci un par 17,2 sekundēm - zviedrieti Elvīru Ēberju.

Svētdien Pasaules kausa posms noslēgsies ar 4x6 kilometru komandu stafeti sievietēm un 4x7,5 kilometru komandu stafeti vīriešiem. Pēc tam Starptautiskās Biatlona savienības kalendārā iecerēts Eiropas čempionāts, kas no 23. līdz 29.janvārim notiks Lencerheidē, Šveicē.

Septītais Pasaules kausa posms 6.februārī sāksies Vācijas trasē Oberhofā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu