Video ⟩ Ostapenko: Ar mani kortā nekad nav garlaicīgi. Domāju, ka faniem tas patīk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā jāturpina demonstrēt uzbrūkoša spēle, pēc labāko astoņnieka sasniegšanas atzina sportiste.

Astotdaļfināla spēlē Ostapenko ar rezultātu 7-5, 6-3 uzvarēja amerikānieti Koko Gofu un ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas pirmo raketi Igu Švjonteku apturējušo Jeļenu Ribakinu.

"Zināju, ka Koko ir jauna un daudzsološa spēlētāja. Viņa cīnījās līdz pat pašam pēdējam punktam. Man nebija, ko zaudēt, tāpēc centos parādīt savu labāko spēli. Esmu tiešām laimīga par izcīnīto uzvaru," pēcspēles intervijā turpat kortā teica Ostapenko.

Pirmā seta piektajā un septītajā geimā Ostapenko izdevās nosargāt savu servi pēc tam, kad viņa bija nonākusi iedzinējos un atspēlēja attiecīgi divas un četras breikbumbas.

"Centos saglabāt pozitīvu domāšanu un apzinājos, ka man jāspēlē agresīvi, lai viņu uzvarētu. Ja arī netrāpīju kādus sitienus iekšā, zināju, ka, darot visu pareizi, trāpīšu. Domāju, ka beigās izdevās viņu pakļaut spiedienam, kas ļāva arī izcīnīt uzvaru," stāstīja Ostapenko.

Latvijas tenisiste arī atzina, ka lāga neuzticas elektroniskajai sistēmai, kas nosaka, vai bumbiņa ir trāpīta laukumā vai ārpus tā.

"Reizēm šķiet, ka šī sistēma kļūdās, taču mums jāturpina spēlēt. Dažos gadījumos, kad nevar saprast, vai bumbiņa ir trāpījusi iekšā laukumā, paskatos uz savu komandu, kas palīdz. Domāju, ka izšķirošajos brīžos bumbiņa tomēr bija iekšā, kas ir pats svarīgākais," uzsvēra Ostapenko.

Otrā astotdaļfinālā turnīra 22.numurs Ribakina no Kazahstānas (WTA 25.) ar 6-4, 6-4 negaidīti uzvarēja polieti Švjonteku.

"Viņa ļoti labi servē, taču man jāturpina demonstrēt uzbrūkoša spēle un jāizdara spiediens. Redzēsim, kas būs - centīšos atkal izbaudīt spēli, cik vien iespējams," par savu nākamo pretinieci teica Ostapenko.

2017.gadā Ostapenko 20 gadu vecumā kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, un viņa neslēpj, ka no tenisistes tiek gaidīti tādi paši panākumi.

"Tas ir traki, esmu tikai cilvēks un katru dienu nevaru būt teicamā formā. Vajadzēja laiku, lai pie tā pierastu - visa uzmanība ārpus korta. Kļuvu populārāka savā valstī un visi uz mani skatījās," preses konferencē stāstīja Ostapenko.

Latvijas tenisiste mēdz emocionāli reaģēt uz spēlēs notiekošo.

"Ar mani kortā nekad nav garlaicīgi, domāju, ka arī faniem tas patīk. Protams, reizēm sanāk pāršaut pār strīpu, taču esmu emocionāla persona," pauda Ostapenko.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu, bet Gofa ir planētas septītā rakete, ar šādiem numuriem tenisistēm spēlējot arī sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko dod 430 WTA ranga punktus, kas šobrīd ļauj rangā pakāpties uz 11.vietu.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu