Bukarts un Jaks gūst vārtus savstarpējā mačā Čehijas hokeja ekstralīgā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārti (ilustratīvs attēls)
Hokeja vārti (ilustratīvs attēls) Foto: Latvijas Hokeja federācija (lhf.lv)

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts un aizsargs Jānis Jaks svētdien guva vārtus Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē, kurā laukumā tikās divas latviešu pārstāvētas komandas.

Aizsargu Jaka, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvētā Litvīnovas "Verva" izbraukumā ar 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vītkovices "Ridera" ar Bukartu ierindā.

Bukarts 25 sekundes pirms pirmā perioda beigām ar metienu no zonas vidus realizēja vairākumu un panāca 2:0, bet Jaks otrā perioda trešajā minūtē vairākumā izcēlās ar precīzu metienu no zilās līnijas un vienus vārtus atguva. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vēl vienā viesu vairākumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās Zīle, palīdzot panākt 2:2.

Pēcspēles metienu sērijā, kurā katra komanda izpildīja 13 raidījumus, Bukarts realizēja vienu no savām trim dotajām iespējām, bet Jaks savu vienīgo metienu nerealizēja.

Bukarts 41 spēlē guvis 19 vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles. Labāko vārtu guvēju sarakstā viņš ir trešais, bet rezultatīvāko spēlētāju listē - sestais.

Citā mačā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Kristofers Bindulis, kamēr viņa un uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja Tršinecas "Ocelārži" ar aizsargu Kārli Čuksti laukumā. Uzvaru svinēja arī aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži", kas mājās ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) guva virsroku pār Hradeckrālovas "Mountfield".

Savukārt Kladno "Rytīrži" ar aizsargu Oskaru Cibuļski sastāvā un bez Kristapa Sotnieka pieteikumā viesos ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) zaudēja Pardubices "Dynamo". Neveiksmi izbraukumā piedzīvoja arī uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu