F-1 zvaigzne Hamiltons: Skola bija traumējošākais un grūtākais laiks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
F-1 zvaigzne Luiss Hamiltons
F-1 zvaigzne Luiss Hamiltons Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) septiņkārtējais čempions Luiss Hamiltons bērnībā skolā regulāri saskārās ar rasisma izpausmēm, autosportists pastāstījis podkāstā "On Purpose".

38 gadus vecais "Mercedes" komandas pilots no Lielbritānijas pērn F-1 čempionātā ieguva sesto vietu, taču viņš ar vācieti Mihaelu Šūmaheru joprojām ir rekordisti - katram septiņi čempiona tituli.

Hamiltons vairākkārt publiski cīnījies pret rasismu pasaulē. Viņš atklājis, ka "skolā pavadītais laiks droši vien bijis vistraumējošākais un grūtākais viņa dzīvē." Ar bulingu viņš saskārās jau sešu gadu vecumā.

"Vienā no skolām es biju tikai viens no trim atšķirīgas krāsas bērniem. Lielāki un spēcīgāki bērni mani bieži grūstīja un apcēla," pastāstīja Hamiltons, kurš autosportista karjerā nopelnījis vairāk nekā 400 miljonus ASV dolāru.

Hamiltonam bija lielas grūtības iederēties starp saviem vienaudžiem. "Vēstures stundās kasē bez manis nebija neviena cita krāsainā [melnādainā]. Domāju, kur ir visi cilvēki, kas līdzinās man?"

"Vidusskolā mēs bijām jau seši vai septiņi melnādainie starp 1200 bērniem. Trīs no mums daudz laika pavadīja pie direktora kabineta, tostarp arī es," atminas Hamiltons.

"Es tiešām jutu, ka sistēma ir pret mani, un es peldēju pret straumi. Bija daudzas lietas, ko es apspiedu."

Hamiltons nestāstījis vecākiem, ka skolā bērni viņu apsaukā ar rasistiskiem vārdiem, kā arī pazemo un iekausta.

"Negribēju, lai mans tēvs domā, ka neesmu gana stiprs," atklāja F-1 zvaigzne.

Hamiltons martā sāks savu 17. sezonu F-1 čempionātā. Līgumā ar "Mercedes" komandu viņam šis ir pēdējais sadarbības gads.

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs iepriekš janvārī pauda pārliecību, ka Hamiltons varētu parakstīt jaunu trīs gadu kontraktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu