Medijs iekļauj Krištopānu pasaules Top 50 labāko handbolistu sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbolists Dainis Krištopāns
Latvijas handbolists Dainis Krištopāns Foto: EPA/Scanpix

Latvijas labākajam handbolistam Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" (PSG) spēlētājam Dainim Krištopānam atvēlēta 37.vieta pasaules labāko handbolistu sarakstā Norvēģijas televīzijas kanāla TV2 vērtējumā.

Tiek atzīmēts, ka Krištopāns, kurš 50 labāko handbolistu vidū ieņem 37.vietu, īsti nav iejuties PSG rindās, nākamajā sezonā pārceļas uz "Melsungen" klubu Vācijā.

Par pasaules labāko handbolistu tiek uzskatīts francūzis Dika Mems, kurš spēlē "Barcelona".

Otro vietu ieņem zviedrs Jims Godfidsons, kurš spēlē Vācijas klubā "Flensburg-Handewit", bet trešo - Spānijas pārstāvis Alekss Dujšebajevs, kurš ikdienā spēlē Polijas vienībā "Kielce".

PSG rangā pārstāv arī nīderlandietis Luks Steinss (23.vieta) un polis Kamils Sipžaks (26.vieta), bet 50.vietu rangā ieņem 38 gadus vecais PSG spēlētājs Nikola Karabatičs, kurš ir trīskārtējs olimpiskais čempions un Riodežaneiro spēļu sudraba laureāts, četrkārtējs pasaules un trīskārtējs Eiropas čempions.

Sarakstā pa septiņiem handbolistiem pārstāv Franciju un Zviedriju, seši - Dāniju, četri - Islandi, Vāciju un Spāniju, trīs - Norvēģiju un Horvātiju, bet pavisam sarakstā iekļauti 18 valstu pārstāvji.

Tikai divi handbolisti nepārstāv Eiropu, sarakstā esot pa vienam Brazīlijas un Ēģiptes spēlētājam.

Klubu rindās visvairāk "zvaigžņu" ir "Barcelona" - deviņi. septiņi pārstāv Polijas vienību "Kielce", seši - Vācijas klubu "Kiel", pieci - Ungārijas "Veszprem", pa četriem - PSG, Dānijas "Alborg" un Vācijas "Magdeburg", bet trīs - "Flensburg-Handewit".

Ranga veidotāji vēsta, ka pasaulē ir vēl vismaz 30 handbolisti, kuri šajā rangā varēja nomainīt kādu citu sportistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu