Bens Šeltons "Australian Open" gūst pasaules ievērību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bens Šeltons
Bens Šeltons Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules 89. rakete Bens Šeltons no ASV Austrālijas atklātajā čempionātā ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-7 (4:7), 7-6 (7:4), 6-2 apspēlēja savu tautieti Džefriju Vulfu un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pirms došanās uz otru pasaules malu, lai sāktu gatavošanos Austrālijas atklātajam čempionātam, Šeltons nekad nebija izceļojis no ASV.

20 gadus vecais amerikānis, kurš pērn ielauzās Top 100 tenisistu pulkā, sasniedza savu pirmo "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Talantīgais jaunietis, kurš savu strauji augošo profesionālo karjeru apvieno ar tiešsaistes studijām uzņēmējdarbībā, vēlas apmeklēt slavenākos Melburnas apskates objektus.

"Ceru, ka pēc turnīra redzēšu dažas foršas lietas. Nevar nobraukt visu šo ceļu un neapskatīt apskates objektus, bet šobrīd mēs pieturamies pie ierastās rutīnas," BBC sacīja pasaules 89. numurs.

Vēl pirms gada Šeltons bija ārpus spēcīgāko 500 tenisistu saraksta un spēlēja Floridas Universitātes koledžas komandā.

Trešdien viņu gaida līdz šim smagākais pārbaudījums. Viņš spēlēs ar citu amerikānieti Tomiju Polu, kurš rangā ir 54 vietas augstāk par Šeltonu. Tā būs cīņa par vietu pusfinālā.

"Pirmo reizi izbraucot no ASV, pārņēma dīvainas sajūtas," teica Atlantā dzimušais Šeltons, kura tēvs Braiens arī savulaik profesionāli spēlēja tenisu.

"Man bijusi iespēja redzēt divas jaunas valstis – Austrāliju un Jaunzēlandi. Esmu guvis foršu pieredzi, un ar nepacietību gaidu turpmākos mēnešus, kad būšu tūrē, lai vēl vairāk redzētu pasauli," sacīja Šeltons.

Būdams aptuveni 10 gadus vecs, viņš tenisu sāka spēlēt kopā ar savu tēvu, kurš ATP pasaules rangā sasniedza 55. vietu un Ņūportā izcīnīja divus titulus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu