Velsas Regbija savienība tiek apsūdzēta seksismā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Velsas Regbija savienības (WRU) izpilddirektors Stīvs Filips tiek aicināts atkāpties no ieņemamā amata, jo organizācija saskārusies ar nopietnām apsūdzībām seksismā, vēsta BBC. 

Bijusī Velsas sieviešu regbija vadītāja Šarlote Vatana sacīja, ka viņa apsvērusi izdarīt pašnāvību, jo WRU valda "toksiska seksisma kultūra". Par pašnāvību viņa aizdomājusies, kad kāds kolēģis biroja darbinieku klātbūtnē jokojis, ka viņš vēlas Šarloti izvarot.

Bijušais Velsas sporta dzīves vadītājs Hjū Džonss sacīja, ka Velsas parlamentam jāizmeklē iespējamās "dziļi iesakņojušās" kultūras problēmas.

Arī līdzjutēji aicinājuši Filipu atstādināt no amata par apgalvojumiem saistībā ar diskrimināciju un iebiedēšanu.

WRU pavēstījusi, ka tā ir apņēmusies ievērot vienlīdzības, daudzveidības un iekļaušanas principus un apsūdzības izmeklētas.

Šie gadījumi tikuši izmeklēti, izmantojot attiecīgas procedūras, taču Džonss izteicies, ka pienācis laiks iejaukties politiķiem.

"Tas, ko mēs esam dzirdējuši, ir briesmīgi un galu galā nomācoši," BBC teica Džonss. 

"Priekšā ir būtiski izaicinājumi, lai citi cilvēki varētu piecelties un pateikt, ka WRU tas nav pieņemami. Esam dzirdējuši, ka bažas pauduši sponsori, un cerams, ka to pašu darīs arī politiķi."

WRU ir neatkarīga organizācija, taču tā ir atbildīga par visu regbija dzīvi Velsā un darbojas valsts interesēs. 

Amanda Blanka, kura vadīja Velsas profesionālā regbija valdi, brīdinājusi WRU, ka tai bijušas problēmas, vēl pirms parādījās apsūdzības seksismā.

"WRU valde ir arhaiska, un cilvēki jau gadiem ilgi ir aicinājuši to uz pārmaiņām," norādīja Džonss. "Ja no organizācijas aiziet tāds cilvēks kā Amanda Blanka, jo nespēj ierosināt pārmaiņas, tad kaut kas ir nepareizi."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu