Ziemeļamerikas mediji ieskicē Porziņģa un "Wizards" nākotnes plānus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas medijos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki ieskicējuši Kristapa Porziņģa un Vašingtonas "Wizards" nākotnes plānus.

"Wizards" pirmdien maiņas darījumā atbrīvojās no Rui Hačimuras, kurš pārcēlies uz Losandželosas "Lakers". Japānas basketbolists pēc šīs sezonas kļūs par brīvo aģentu, un gaidāms, ka viņš, slēdzot jaunu līgumu, saņems algas pielikumu.

NBA apskatnieks Marks Stains podkāstā "Monday Musings" skaidroja, ka "Wizards" aizmainīja Hačimuru, lai atbrīvotu līdzekļus līgumu pagarināšanai ar Porziņģi un Kailu Kuzmu.

Gan Kuzmas, gan Porziņģa līgumā ir iestrādāta tā sauktā spēlētāja opcija, kas nozīmē, ka viņi var izvēlēties - vai līgumu ar "Wizards" pagarināt uz vēl vienu sezonu vai kļūt par brīvajiem aģentiem.

Porziņģis var izvēlēties pagarināt līgumu ar "Wizards" un nākamsezon saņemt aptuveni 36 miljonu ASV dolāru algu, savukārt Kuzma, izmantojot spēlētāja opciju, var tikt pie 13 miljoniem nākamajā sezonā.

Sagaidāms, ka abi spēlētāji izvēlēsies kļūt par brīvajiem aģentiem, lai izskatītu ilgtermiņa kontraktu piedāvājumus, kurus varēs likt galdā ne tikai "Wizards", bet arī citas NBA komandas.

Stains norāda, ka "Wizards" kluba vadība ir pārliecināta, ka izdosies pagarināt līgumu ar Kuzmu, savukārt Porziņģis publiski paudis, ka viņu apmierina situācija komandā, kurā viņš jūtas daudz iederīgāks nekā iepriekš Dalasas "Mavericks".

NBA apskatnieks Džošs Robinss no "The Athletic" iepriekš ziņoja, ka Porziņģis vēl nav pieņēmis lēmumu - turpināt vai neturpināt sadarbību ar "Wizards" komandu. Latvijas basketbolists NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukumā plānojot pārrunas ar savu aģentu Džefu Švarcu.

Pagājušās nedēļas nogalē Porziņģis satraumēja kreiso potīti. ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis vēsta, ka "Wizards" komanda cer uz Porziņģa atlabšanu divu nedēļu laikā.

NBA apskatnieks Džeiks Fišers no "Yahoo Sports" ziņo, ka "Wizards" kluba vadība citu komandu pārstāvjiem norādījusi, ka Kuzma šosezon nav pieejams maiņu darījumiem.

Savukārt par Porziņģi pagaidām netiek ziņots, ka "Wizards" latvieti nevēlas aizmainīt. Šosezon maiņas darījumus var veikt līdz 9. februārim.

Porziņģis šosezon 41 spēlē vidēji guvis 22,1 punktu, izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas, atdevis 2,4 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus.

27 gadus vecais Kuzma aizvada karjeras labāko sezonu - 45 spēlē vidēji gūti 21,8 punkti, izcīnītas 7,6 atlēkušās bumbas un izdarītas 4,0 rezultatīvas piespēles.

"Wizards" ar 21 uzvaru un 26 zaudējumiem ieņem 11. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu