Skeletoniste Zunte: Ar igauņiem jūtos kā mājās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dārta Zunte (otrajā rindā pirmā no labās).
Dārta Zunte (otrajā rindā pirmā no labās). Foto: IBSF

Kopš šīs sezonas Igauniju pārstāvošā latviešu skeletoniste Dārta Zunte pie ziemeļu kaimiņiem jūtas kā mājas, viņa atzina intervijā Latvijas Televīzijai (LTV).

Pagājušajā nedēļā vienā no Eiropas kausa (EK) posmiem Siguldā Zunte izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi Igaunijas skeletona vēsturē kādam sportistam kāpjot uz goda pjedestāla starptautiskās sacensībās.

22 gadus vecajai Zuntei ir Latvijas un Igaunijas dubultpilsonība, jo daļa no viņas ģimenes ir no ziemeļu kaimiņvalsts. Kopš rudens viņa sacensībās pārstāv Igauniju.

"Esmu iejutusies ļoti labi. Man ir ļoti daudz komplimentu. Igauņi mani ļoti mīļi pieņem. Es jūtos kā mājās ar viņiem," sarunā ar LTV sacīja skeletoniste.

"Man ģimene dzīvo Valkā. Daļu ikdienas pavadu tur, daļu Rīgā. Nekas nemainās, Sigulda joprojām ir mana mājas trase. Lai nākamgad tiktu Pasaules kausā, ir nepieciešams Top 55, tas arī ir mans mērķis."

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) mazajām nācijām piedāvā no organizācijas līdzekļiem apmaksātus trenerus, kuri strādā ar sportistiem sacensībās.

"No IBSF ir iespējams saņemt arī vienreizēju finansiālu atbalstu, kā arī apmaksātu treniņnometni ar papildu braucieniem," rudenī stāstīja Zunte.

Igaunijai nav kvotas Pasaules kausā, tādējādi Zuntei jāstartē Eiropas kausā un Starpkontinentālajā kausā. Zemākā līmeņa sacensībās iekrātie punkti dos iespēju kvalificēties Pasaules kausam, kur sportisti iegūst kvotas nevis sev, bet savām pārstāvētajām valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu