Kinga aicina ļaut Vimbldonā piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Savulaik izcilā ASV tenisiste Billija Džīna Kinga
Savulaik izcilā ASV tenisiste Billija Džīna Kinga Foto: Reuters/ScanPix

Savulaik izcilā ASV tenisiste Billija Džīna Kinga aicinājusi Vimbldonas turnīra organizatorus atcelt aizliegumu sacensībās piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Pagājušajā gadā Vimbldonas "Grand Slam" turnīra rīkotāji neļāva šo valstu pārstāvjiem sacensībās startēt, kā rezultāta par līdzdalību netika piešķirti punkti nedz vīriešu (ATP), nedz sieviešu (WTA) rangā.

Pagaidām Vimbldonas turnīra rīkotāji vēl nav paziņojuši vai arī šogad liegums piedalīties krievu un baltkrievu tenisistiem paliks spēkā. Šādu lēmumu prestižā turnīra organizatori pieņēma, protestējot pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Domāju, ka jārīkojas kā citiem ["Grand Slam" turnīriem]. Dzīve ir pārāk īsa," trešdien reportieriem Austrālijas atklātā čempionāta laikā sacīja 79 gadus vecā leģendārā tenisiste. "Viņiem [krieviem un baltkrieviem] ir jāļauj spēlēt un pelnīt naudu."

Austrālijas atklātajā čempionātā Krievijas un Baltkrievijas tenisisti startē zem neitrālā karoga.

Divas baltkrievietes - Arina Sabaļenka un Viktorija Azarenka - sasniegušas sezonas pirmā "Grand Slam" pusfinālu un var savā starpā tikties finālā.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu