Video ⟩ Pie Roda Leivera arēnas vicina Krievijas karogu ar Putina attēlu (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: скриншот видео

Sezonas pirmajā "Grand Slam" tenisa turnīrā "Australian Open" tribīnēs ir aizliegts izkārt Krievijas un Baltkrievijas karogus. Bet vairāki līdzjutēji Krievijas karogus vicinājuši pie Roda Leivera arēnas ieejas.

Tas noticis pēc Serbijas tenisista Novaka Džokoviča izcīnītās uzvaras ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņš Melburnā ar 6-1, 6-2, 6-4 pieveica neitrālo sportistu Andreju Rubļovu, kurš ATP rangā ieņem sesto vietu. 

Džokovičs (ATP 5.) nonācis divu uzvaru attālumā no sava 22. "Grand Slam" titula. 

Prestižā turnīra ievadā "Tennis Australia" aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā. Taču vairāki līdzjutēji Krievijas karogus demonstrēja tieši pie Roda Leivera arēnas ieejas, skandējot: "Serbija! Krievija! Serbija! Krievija!"

Uz viena no Krievijas karogiem redzams Krievijas diktatora Vladimira Putina attēls. Cilvēkam, kurš vicina šo karogu, mugurā ir T krekls ar Z burtu, kas ir atbalsta simbols Krievijas armijai karā ar Ukrainu. 

Kāds cits cilvēks klātienē skatījās spēli, ģērbies T kreklā ar lielu Z burtu uz krūtīm. 

Foto: EPA/Scanpix

Jāatzīmē, ka Rubļovs bija viens no pirmajiem Krievijas sportistiem, kurš vērsās pret karu Ukrainā. Pagājušā gada februārī Dubaijas "ATP 500" sērijas turnīrā viņš uz videokameras uzrakstīja: "Nē karam. Lūdzu."

2023. gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz svētdienai.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu