Bijušais Tokijas Olimpiādes organizatoru komitejas prezidents: Nav iedomājams, ka Krievija varētu zaudēt (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Joširo Mori
Joširo Mori Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komitejas prezidents Joširo Mori brīdinājis Japānas valdību par pārāk lielu atbalstu Ukrainai karā ar Krieviju, vēsta aģentūra "Kyodoo News".

85 gadus vecais Mori kārtējo reizi publiski paudis atbalstu agresorvalstij Krievijai un tās diktatoram Vladimiram Putinam. 

Viņš uzskata, ka nav jēgas sniegt Ukrainai atbalstu, jo karā tāpat uzvarēšot Krievija.  

Bijušais Japānas premjerministrs (no 2000. gada aprīļa līdz 2001. gada aprīlim) vairākkārt iekūlies nepatikšanās ar saviem izteikumiem. Viņš bija spiests atkāpties no Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komitejas prezidenta amata pēc tam, kad izteica seksistisku viedokli attiecībā pret sievietēm, kuras ieņem vadītāja amatu.

"Es brīnos, kāpēc Japāna pieliek tik lielas pūles, lai atbalstītu Ukrainu," "Kyodoo News" citē Mori izteikumus. "Nav iedomājams, ka Krievija varētu zaudēt karā."

Atrodoties premjerministra amatā, Mori sarunās ar Putinu palīdzēja stiprināt divpusējās attiecības ar Krieviju. 2004. gadā Putins Mori pasniedza Draudzības ordeni par "ieguldījumu Krievijas un Japānas sadarbības attīstībā".

Pagājušā gada novembrī Mori norādīja, ka viņš nesaprot, kāpēc tiek kritizēts Putins, vienlaikus paužot, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis "licis ciest daudziem ukraiņiem".

Šīs nedēļas sākumā Japānas valdības preses pārstāvis Hirokazu Matsuno pavēstīja, ka Japāna "turpinās piedāvāt palīdzību" cilvēkiem Ukrainā, kuri ir saskārušies ar "nacionālo krīzi".

Mori savulaik Japānas Olimpiskās komitejas (JOC) sanāksmē izteicās, ka valdes sapulcēs sieviešu kārtas pārstāves runā pārlieku ilgi. Šā iemesla dēļ viņš pauda pārliecību, ka izteikšanās brīdis sanāksmē būtu jālimitē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu