Video Ukraina aicina "Australian Open" rīkotājus Džokoviča tēvam liegt apmeklēt spēles (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Srdjans Džokovičs
Srdjans Džokovičs Foto: AP/Scanpix

Ukrainas vēstnieks Austrālijā Vasīlijs Mirošņičenko aicinājis sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" rīkotājus liegt apmeklēt spēles serbu tenisa zvaigznes Novaka Džokoviča tēvam Srdjanam.

"Tennis Australia" jau turnīra pirmajās dienās aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vairāki cilvēki Krievijas karogus vicināja ārpus Roda Leivera arēnas.

Pie sava dēla atbalstītājiem devās arī Srdjanas, kurš ar cilvēkiem Krievijas karogiem rokās kopīgi fotografējās. 

Srdjans Džokovičs vecākais vienā brīdī serbu valodā arī sacīja: "Lai dzīvo krievi!". Tobrīd viņš uzturējās kopā ar cilvēku, kuram uz krekla vēstīts: "Kur mēs, tur Krievija". Šis cilvēks bija tas, kurš vicināja Krievijas karogu, uz kura attēlots Putins.

"Tas ir nepieņemami, tas ir kauns visam turnīram. Jāpiemēro sankcijas. Ir svarīgi zināt, ko par šo situāciju domā Novaks," ABC citē Mirošņičenko izteikumus. 

Pats Srdjans Džokovičs neuzskata, ka rīkojies nepareizi. Viņš vienkārši gribējis tikties ar Novaka līdzjutējiem, kuri pulcējās ārpus arēnas. 

"Mana ģimene pārdzīvojusi kara šausmas, tāpēc mēs vēlamies tikai mieru. Nolēmu, ka atlikušos Novaka mačus skatīšos no mājām," "Codesports" sacīja Džokovičs vecākais. 

Džokovičs "Australian Open" svinējis 26 uzvaras pēc kārtas, kas ir dalīts rekords ar amerikāni Andrē Agasi. 2021. gadā viņš turnīram netika pielaists, jo nebija vakcinējies pret Covid-19. 

Pusfinālā piektdien Džokovičs tiksies ar Tomiju Polu (ATP 35.).

2023. gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz svētdienai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu