"Viņam uz visiem laikiem paliks 25 gadi". Bahmutā kritušais daiļslidotājs Šarpars (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dmitro Šarpars
Dmitro Šarpars Foto: Skate Ukraine

Cīņā ar okupantiem par savas dzimtenes brīvību 25 gadu vecumā dzīvību zaudējis bijušais ukraiņu daiļslidotājs Dmitro Šarpars. Viņš mira karalaukā pie Bahmutas.

Pagaidām sīkāka informācija par viņa nāves apstākļiem nav atklāta.

Šarpars 2016. gadā pārstāvēja Ukrainu Jaunatnes ziemas Olimpiādē, kas risinājās Norvēģijā. Pāru sacensībās viņš izcīnīja 10. vietu. 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojus: "SOK ir dziļi apbēdināta, uzzinot par Ukrainas daiļslidotāja Dmitro Šarpara nāvi, kurš piedalījās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, un visu Ukrainas olimpiskās kopienas locekļu nāvi, kuri ir zaudējuši dzīvību šajā karā."

"SOK izsaka visdziļāko līdzjūtību viņu ģimenēm un draugiem un Ukrainas tautai."

Trešdienas sanāksmē SOK izpildkomiteja solīja "turpināt un arī stiprināt apņemšanos solidarizēties ar Ukrainas sportistiem un Ukrainas olimpisko kopienu".

Ukrainas Iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko savā "Twitter" kontā rakstīja: "Dmitro bija talantīgs daiļslidotājs, startēja jaunatnes olimpiādē. Viņam uz visiem laikiem paliks 25 gadi."

Harkivā dzimušais Šarpars 2016. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm Lillehammerē kvalificējās pēc izcīnītas otrās vietas 2015. gada Ukrainas čempionātā.

Pēc savas karjeras beigšanas viņš slidoja "Grand Circus Ice Show" pasākumos. 

"Mūžīgā piemiņa varonim, līdzjūtība daiļslidotāja ģimenei un draugiem," sociālā tīkla "Facebook" ierakstā vēsa "Skate Ukraine". 

Ukrainas sporta ministrs Vadims Gutcaits videozvanā ar SOK prezidentu Tomasu Bahu aicinājis viņu saglabāt aizliegumu Krievijas sportistiem piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā mēnesī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izteicās, ka kopš Krievijas iebrukuma sākuma - pagājušā gada februārī - jau nogalināti vairāk nekā 180 Ukrainas sportisti.

Viņš arī lūdzis Francijas prezidentu Emanuelu Makronu parūpēties par to, lai Parīzes olimpiskajās spēlēs nevarētu startēt Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu