Aparjodei septītā vieta pasaules čempionāta sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode Foto: Evija Trifanova/LETA

Kendija Aparjode piektdien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieņēma septīto vietu sprintā, desmitā finišēja Sigita Bērziņa, bet 12.vietā - Elīna Ieva Vītola.

Pirmās četras vietas ieņēma mājinieces, uzvaru izcīnot Dajanai Eitbergerei, kura trasē pavadīja 26,204 sekundes.

Viņa par vienu sekundes tūkstošdaļu pieveica Jūliju Taubicu, par 0,028 sekundēm - Annu Berreiteri un par 0,044 sekundēm - Merli Frēbelu.

Piekto vietu ar vienādu rezultātu ieņēma austrietes Madeleine Egle un Liza Šulte (+0,098).

Aparjode finišēja septītā 0,140 sekundes aiz uzvarētājas, Bērziņa uzvarētājai piekāpās 0,265, bet Vītola - 0,274 sekundes.

Arī pirms tam kvalifikācijā četrus labākos laikus sasniedza mājinieces, Dajanai Eitbergerei hronometru apturot pēc 26,117 sekundēm.

Astotā finišēja Sigita Bērziņa, atpaliekot no Eitbergeres 0,220 sekundes. Desmitā bija Kendija Aparjode, brauciena uzvarētājai zaudējot 0,245 sekundes, bet Elīna Ieva Vītola ierindojās 13.vietā 0,280 sekundes aiz vācu sportistes.

Labāko 15 skaitā neiekļuva Frančeska Bona, kura 36 braucēju konkurencē ieņēma 26.vietu, no Eitbergeres atpaliekot 0,810 sekundes.

Jau ziņots, ka vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ieņēma ceturto vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā.

Sieviešu sacensībās Anda Upīte un Sanija Ozoliņa ieņēma piekto vietu, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova finišēja septītās, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna - astotās.

Visās sprinta kvalifikācijas sacensībās tiesības cīnīties par pasaules čempionāta medaļām ieguva 15 ātrākie.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6, pasaules čempionāts sprintā turpināsies plkst.16.10 ar sacensībām vīriešiem.

Sestdien trasē dosies vīriešu un sieviešu ekipāžas, kā arī sieviešu vieninieki, bet svētdien - vīrieši vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

51.pasaules čempionāts Oberhofā norisināsies jau ceturto reizi. Pirmo reizi tas notika 1973.gadā, pēc tam - 1985. un 2008.gadā.

Sacensībās startēt pieteikušies 143 sportisti - 36 sievietes, 30 vīrieši,

16 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks no 20 valstīm.

Sieviešu ekipāžu disciplīna pasaules čempionātos norisināsies otro reizi.

Latviju Vācijā pārstāv 17 sportisti, no tiem seši juniori, kuri pēc junioru pasaules kausa sezonas pievienojušies pieaugušo izlasei.

Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un Frančeska Bona.

Vīriešiem sacensībās startē Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks.

Vīriešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāv dueti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Sieviešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāv trīs dueti - Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Vācijā notiks arī nākamie divi Pasaules kausa posmi - Altenbergā (no 3. līdz 5.februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12.februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu