Bertānam precīzs tālmetiens "Mavericks" zaudējumā "Jazz" komandai

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks", kas spēlēja bez sava līdera Lukas Dončiča, piedzīvojot zaudējumu.

Dalasieši izbraukumā ar rezultātu 100:108 (23:34, 25:32, 28:18, 24:24) zaudēja Jūtas "Jazz".

Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un vienreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Bertānu laukumā ielaida par trīs punktiem vairāk nekā iemeta.

Kreisās kājas potītes sastiepuma dēļ nespēlējot Dončičam, uzbrukumā visaktīvākais bija Spensers Dinvidijs, kurš guva 35 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Ar 19 punktiem piebalsoja Redžijs Baloks.

"Jazz" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Lauri Markanens, 19 punktus pievienoja Maliks Bīzlijs, 14 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Volkeram Kesleram. Mājinieki krietni labāk cīnījās par atlēkušajām bumbām - 49 pret 31.

"Mavericks" ar 26 uzvarām 51 spēlē ir astotā Rietumu konferencē, kur "Jazz" ar tikpat panākumiem 52 mačos ir divas pozīcijas zemāk.

Potītes savainojumu turpina ārstēt Kristaps Porziņģis, kura pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, izbraukumā ar 113:103 (32:30, 27:20, 29:24, 25:29) pārspējot Ņūorleānas "Pelicans".

Deniels Gefords aizvadīja sezonas labāko spēli, izceļoties ar 21 punktu, 12 atlēkušajām bumbām un pieciem bloķētiem metieniem. Desmit un vairāk punktus guva septiņi "Wizards" basketbolisti.

Mājiniekiem 24 punktus guva Kristians Džeimss Makolums, bet 22 punkti bija Brendonam Ingremam. Zaions Viljamsons nespēlēja savainojuma dēļ, bet Jons Valančūns laukumā pavadīja vien nepilnas deviņas minūtes, jo pēc sitiena ar elkoni Tadžam Gibsonam tika izraidīts no spēles.

"Wizards" ar 23 uzvarām 49 cīņās ir desmitā Austrumu konferencē, bet "Pelicans" ar 26 uzvarām 50 mačos ir piektajā pozīcijā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu