Džokovičs "Australian Open" iedzīvojies savainojumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs pēc triumfa Austrālijas atklātajā čempionātā pirmdien atklāja, ka sacensību gaitā iedzīvojies augšstilba savainojumā un cer atgriezties kortā mēneša laikā.

Svētdien serbs sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra finālā ar 6-3, 7-6 (7:4), 7-6 (7:5) pārspēja Stefanu Cicipu no Grieķijas un kļuva par desmitkārtēju Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

Jau turnīra laikā Džokovičs saskārās ar paceles cīpslas problēmām, taču sacensību gaitā, neskatoties uz dažu treniņu izlaišanu, savainojums netraucējis spēlēs.

"Tiks veiktas medicīniskās pārbaudes un tad skaidrāk varēšu pateikt vairāk par šo situāciju," stāstīja Džokovičs. "Šobrīd esmu pieteikts turnīram Dubaijā, kas būs pēc mēneša. Cerams, ka būšu gatavs atgriezties kortā jau pēc pāris nedēļām."

Džokovičs izcīnīja savu 22. "Grand Slam" titulu karjerā, kas ir tikpat daudz, cik rekordistam spānim Rafaelam Nadalam un par diviem vairāk nekā karjeru beigušajam šveicietim Rodžeram Federeram. Ar "Australian Open" desmit trofejām viņš ir pārliecinoši titulētākais Melburnas turnīrā.

Uzvara sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā ļāva Džokovičam atgriezties ATP ranga pirmajā pozīcijā.

Džokovičs "Australian Open" svinējis 28 uzvaras pēc kārtas un Melburnā viņš bijis nepārspēts četrās sacensībās pēc kārtas, kurās piedalījies. Džokovičs nav vakcinējies pret Covid-19 un šī iemesla dēļ viņam pērn tika liegta dalība Austrālijas atklātajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu