Mančestras "United" noraida sieviešu futbolā rekordlielu "Arsenal" piedāvājumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas futboliste Alesija Ruso
Anglijas futboliste Alesija Ruso Foto: Reuters/Scanpix

Mančestras "United" kluba vadība atteikusies Londonas "Arsenal" komandai pārdot Anglijas sieviešu futbola izlases uzbrucēju Alesiju Ruso. BBC vēsta, ka par spēlētājas pāreju piedāvāta rekordliela naudas summa.

23 gadus vecā Eiropas čempionāta ("Euro 2022") uzvarētāja jūnijā atteicās no piedāvājuma pagarināt līgumu ar Mančestras "United".

"Arsenal" par trim punktiem atpaliek no Anglijas čempionāta jeb Sieviešu Superlīgas (WSL) līderes Mančestras "United", taču Londonas klubs aizvadījis par vienu spēli mazāk.

Visu janvāri "Arsenal" kluba vadība ir sekojusi līdzi Ruso līguma situācijai.

Tiek uzskatīts, ka "Arsenal" piedāvājums ir lielāks nekā 400 000 britu mārciņu (455 421 eiro). Šādu summu Spānijas klubs "Barcelona" pērn septembrī samaksāja Mančestras "City" komandai par Anglijas pussardzi Keiru Volšu.

Ruso līgums ar Mančestras "United" beidzas šovasar. Citu klubu pārstāvji var brīvi sarunāties ar Ruso, jo līdz līguma termiņa beigām viņai ir atlikuši mazāk nekā seši mēneši. 

Lai gan Mančestras "United" pārstāvji turpinājuši sarunas ar spēlētāju par sadarbības pagarināšanu, vienošanās vēl nav panākta. Līdz ar to komanda šobrīd riskē pazaudēt savu līderi bez kompensācijas.

Pirms trīs gadiem Ruso spēlēja Ziemeļkarolīnas "Tar Heels" komandā. Kopš pievienošanās Mančestras "United", viņa ir guvusi 17 vārtus 35 WSL spēlēs.

Anglijas izlases rindās Ruso piedalījusies 17 spēlēs un guvusi 10 vārtus, tostarp četrus vārtus "Euro 2022" triumfā pagājušajā vasarā.

Ruso ir viena no izcilākajām WSL spēlētājām, un viņas aiziešana varētu būtiski kaitēt Mančestras "United" sniegumam cīņā par Anglijas čempioņu titulu.

Interesi par Ruso ir izrādījuši arī klubi no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un vairākas vadošās Eiropas komandas, tostarp WSL konkurente Londonas "Chelsea", kur viņa sāka savu karjeru, un Eiropas čempione Francijas "Lyon".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu