Latvijas parabobslejists Klots izcīna sudrabu pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas parabobslejists Arturs Klots
Latvijas parabobslejists Arturs Klots Foto: Ģirts Kehris (bobslejs.lv)

Latvijas parabobslejists Arturs Klots, veicot lieliskus noslēdzošos divus braucienus, izcīnīja otro vietu Šveicē, Sanktmoricas trasē notiekošajā pasaules čempionātā. Otrs Latvijas pārstāvis Alvils Brants ierindojās 14. vietā, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Pirmo reizi pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā iekļauta arī parabobsleja disciplīna, kurai līdzi sekot varēja arī televīzijas tiešraidē. Pēc pirmās dienas rezultātiem Klots ieņēma sesto vietu, bet Brants bija 12. pozīcijā.

Līderis pēc pirmajiem diviem braucieniem bija mājinieks Kristofers Stjuarts, kuram sekoja austrietis Hermans Elmauers. Izšķirošajos braucienos austrietis izrādījās ātrāks un izcīnīja čempiona titulu.

Otrajā dienā Klots uzrādīja otro un pirmo labāko rezultātu braucienos, ievērojami pakāpjoties rezultātu tabulā no sestās uz otro vietu.

Tikmēr šveicietis Stjuarts pēdējā braucienā palika tikai 11. vietā un summā ierindojās trešajā vietā, ļaujot sudraba godalgu izcīnīt latvietim.

Klots ir divkārtējs pasaules čempions parabobslejā un šogad otro reizi karjerā izcīnīja arī Eiropas čempiona titulu.

Brantam trešajā braucienā tikai 16. rezultāts, kas neļāva arī summā pacīnīties par augstāku vietu, neskatoties uz sesto labāko laiku noslēdzošajā, ceturtajā braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu