Gulbis pēc uzvaras Deivisa kausa duelī: Biju uztraucies vairāk, nekā biju domājis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Ernests Gulbis Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī starp Latvijas un Izraēlas izlašu vīriešiem  "Arēnā Rīga".
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Ernests Gulbis Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī starp Latvijas un Izraēlas izlašu vīriešiem "Arēnā Rīga". Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirms savas vienspēles Deivisa kausa duelī neizjustu emocionālu spiedienus, mačs būtu krietni vieglāks, pēc uzvaras pauda sportists.

Jau ziņots, ka "Arēnā Rīga" notiekošās mačsacīkstes otrajā spēlē Gulbis (289.) ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pieveica Danielu Cukermanu (367.) un Latvijas - Izraēlas duelī panāca 2-0.

"Biju uztraucies vairāk, nekā biju domājis. Emocionāli bija ļoti grūti, kas arī fiziski apgrūtināja spēli. Tie pirmie breiki nebija viegli un pārliecinoši, tāpēc visi geimi bija diezgan grūti. Otrajā setā, vai nu sāku servēt sliktāk vai arī viņš sāka labāk uzņemt servi. Šādi mači man nav pirmo reizi mūžā, tāpēc sapratu, ka vienkārši jācenšas turēt rezultāts. Taibreikā jau bija cīņa par to, kurš ātrāk nolūzīs. Negribēju viņam atdot nevienu vieglu bumbu. Bija lietas, kas šodien nestrādāja, tāpēc bija nepieciešami nestandarta risinājumi," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gulbis.

"Kad spēlēju labāk un man bija labāka serve, varēju mačus noslēgt ātrāk. Tas ir normāls process - kad nav pārliecības, punkti nāk daudz grūtāk. Ja pretī būtu augstākas klases spēlētājs, man nebūtu daudz izredžu. Kad ļāvu viņam vairāk iespēju sist, viņš vairāk kļūdījās," turpināja Latvijas tenisa pirmā rakete.

Viļņveidīgo spēli Gulbis pamatoja ar to, ka viņam nav bijis pietiekami pilnvērtīgs pirmssezonas sagatavošanās periods. "Man nav bijis pietiekami daudz laika, lai uzņemtu labu fizisko formu. Ja nebūtu emocionālā spiediena, man šī spēle nesagādātu grūtības. Neteiktu, ka man bija smagi, bet emocionāli bija ļoti interesantas sajūtas. Skaidrs, ka pēdējās spēles izlasē man sagādā emocionāli ļoti piesātinātas dienas," atzina tenisists.

Taibreikā pie rezultāta 3:2 Gulbis izmantoja medicīnisko pārtraukumu. "Bija nelielas bažas, ka tā ir tā pati vieta, kur vienreiz jau pārrāvu augšstilba muskuli. Zināju, ka nākamais solis var beigties ar traumu. Domāju, ka atjaunošos un viss būs normāli. Svētdien plānoju spēlēt vienspēli, par dubultspēli vēl runāsim," uzsvēra Gulbis.

"Ja spēlētu "Challenger" turnīrā, tad nezinu, vai šādā stāvokli vēl varētu atrast spēkus. Atmosfēra arēnā bija kolosāla un izšķirošajos brīžos atbalsts palīdzēja atrast papildu spēkus," piebilda tenisists.

Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs uzsvēra, ka cerēja uz Latvijas izlases vadību pēc pirmās dienas vienspēlē. "Jebkurā brīdī mači varēja pagriezties citā virzienā, tāpēc esam priecīgi, ka ieguvām vadību. Ir daudz variantu, kādā sastāvā spēlēsim rīt, bet to vajag izrunāt," teica Pavlovs.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs pēc slimības tikai ceturtdien sāka trenēties intensīvāk, tāpēc sestdien viņam nebija paredzēts doties kortā. "Viņš ir vesels un jūtās labi. Šodien viņam ir otrā diena, kad viņš var intensīvi trenēties. Ja būs kāda svarīga izšķirošā spēle, tad kortā dosies Kārlis Ozoliņš," atzīmēja Pavlovs.

Ozoliņš (ATP rangā dalīta 1215.)dienas pirmajā mačā ar 6-0, 6-3 apspēlēja Edanu Lešemu (359.). "Esmu ļoti vīlies, jo Lešems varēja aizvadīt labāku maču. Daniels bija labā pozīcijā, lai uzvarētu maču un panāktu 1-1. Mums vajag koncentrēties uz labāku sniegumu. Ja rīt uzvarēsim dubultspēli, tad spiedienu izjutīs abas komandas," atzina Izraēlas izlases kapteinis Jonatans Erlihs.

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēla pasaules rangā atrodas 34.vietā, bet Latvija ieņem 55.vietu.

Mača uzvarētāji nākamo spēli aizvadīs Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāji - otrajā grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu