Cipuļa pilotētais četrinieks pasaules čempionātā pirms pēdējā brauciena nostabilizējas pirmajā trijniekā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobslejists Emīls Cipulis.
Bobslejists Emīls Cipulis. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas pilota Emīla Cipuļa vadītais četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi Sanktmoricas trasē Šveicē pirms pasaules čempionāta bobslejā pēdējā, ceturtā brauciena ieņem stabilu trešo pozīciju.

Ceturtais brauciens sāksies plkst.15.55 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translē kanāls "TV3 Sport Open".

Sestdien pirmajā braucienā Cipuļa kvartets bija piektajā vietā, bet otrajā uzrādīja trešo rezultātu un uz šādu pozīciju pakāpās arī summā. Līderis bija abos braucienos uzvarējušais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš par divām sekundes desmitdaļām apsteidza britu Bredu Holu un par 0,58 sekundēm - Cipuli. Ceturtajā pozīcijā 0,26 sekundes aiz Cipuļa bija vācietis Johanness Lohners.

Svētdien trešo braucienu Cipulis veica stabili un uzrādīja labāko laiku no vadošajiem trīs pilotiem. Līdz Frīdriham latvietim ir četras sekundes desmitdaļas, bet līdz Holam - 0,32 sekundes. Tāpat Cipulis attālinājās no ceturtajā pozīcijā esošā Lohnera, kurš tagad zaudē 1,14 sekundes.

Jau ziņots, ka pirmajā braucienā ar pirmo numuru startējušais Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu "zirga pakava" virāžā piedzīvoja kritienu, finišēja ar sliktāko laiku 21 ekipāžas konkurencē un sacensības neturpināja.

Latvijas bobslejisti šosezon ir piedalījušies pēdējos trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, līdz jaunajam gadam startējot tikai Eiropas kausā. Cipulim līdzšinējos trīs posmos izdevies izcīnīt sesto, septīto un 14.vietu, bet Kalenda reizi ierindojās devītajā vietā un divreiz - 12.vietā.

Sanktmoricas trasē Cipulis ir startējis pērn Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, ieņemot attiecīgi 22 un 16.vietu.

Neierasti Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pirmajā vietā neredzēt kādu no vācu ekipāžām. Pirmais ar trim uzvarām un 1287 punktiem ir brits Breds Hols, tikpat punktu ir arī trīs uzvaras izcīnījušajam Vācijas pilotam Frančesko Frīdriham, bet trešais ar 1170 punktiem ir viņa tautietis Johanness Lohners.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas divnieku sacensībās Cipulis un Miknis ieņēma sesto, bet Kalenda ar Dāvi Spriņģi - 13.vietu.

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartē.

Piektdien Sanktmoricā par pasaules vicečempionu parabobslejā kļuva Latvijas pilots Arturs Klots, bet Alvils Brants ierindojās 14.vietā.

Pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19.februrārim notiks pēdējais Pasaules kausa posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu