Bukartam vārti un divas rezultatīvas piespēles uzvarētā Čehijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Roberts Bukarts
Latvijas hokejists Roberts Bukarts Foto: HC Vítkovice Ridera/Facebook

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm un palīdzēja Vītkovices "Ridera" izcīnīt uzvaru.

"Ridera" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēja "Mlada Boleslav" ar aizsargu Māri Bičevski ierindā.

Bukarts vispirms pats guva vārtus mača 24.minūtēm, pārspējot pretinieku vārtsargu vairākumā, bet pēc tam asistēja pārējos divos viņa pārstāvētās vienības vārtu guvumos. Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 17 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā pa reizei meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja metienu, noslēdzot maču ar lietderības koeficientu +1.

Šajā sezonā Bukarts guvis 21 vārtus un atdevis 22 rezultatīvas piespēles un ar 43 punktiem ir otrs rezultatīvākais Čehijas ekstralīgas spēlētājs.

Pretinieku rindās Bičevskis laukumā bija desmit minūtes un 30 sekundes un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem, sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citā mačā Kristaps Sotnieks tika pie rezultatīvas piespēles, taču tas neglāba Kladno "Rytīrži", kuras rindās spēlēja arī Oskars Cibuļskis, no neveiksmes izbraukumā pret Kārļa Čukstes pārstāvēto Tršinecas "Ocelārži", zaudējot ar 4:5 (1:2, 2:1, 1:2).

Savukārt Uvis Jānis Balinskis izcēlās ar rezultatīvu piespēli Liberecas "Bīlī Tygrži" panākumā pār Plzeņas "Škoda" ar rezultātu 4:2 (1:2, 1:0, 2:0). Tāpat pie rezultatīvas piespēles svētdien tika arī Jānis Jaks, taču tas neglāba viņa, Kārļa Čukstes un Ralfa Freiberga pārstāvēto Litvīnovas "Verva" no zaudējuma, mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties Karlovi Vari "Energie".

Vēl Česke Budejovices "Motor", kuras rindās bez rezultativitātes punktiem palika uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un aizsargs Kristofers Bindulis, viesos ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:1, 0:2) zaudēja "Olomouc".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 86 punktiem 45 mačos atrodas otrajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu