Rīgas pilī pie Levita viesosies Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidents

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endrū Pārsonss.
Endrū Pārsonss. Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) prezidents Endrū Pārsonss pirmdien turpinās četru dienu vizīti Latvijā, vispirms tiekoties ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu un viņa dzīvesbiedri, paralimpiskās kustības Latvijā patronesi Andru Leviti.

Tikšanās Rīgas pilī norisināsies no plkst.10 līdz plkst.10.40.

Pēcpusdienā no plkst.16 līdz plkst.17 plānota tikšanās Izglītības un zinātnes ministrijā ar ministri Andu Čakšu un padomnieku sporta jautājumos Edgaru Severu, bet no plkst.17.45 līdz plkst.18.30 Latvijas Paralimpiskajā komitejā, Stabu ielā 60, iecerēta tikšanās ar parasporta federācijām.

Vizītes turpinājumā Pārsonss tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kultūras ministru Nauri Puntuli un Latvijas sabiedrisko mediju vadības pārstāvjiem, kā arī ar Saeimas Sporta apakškomisijas deputātiem.

Svētdien Pārsonss vizītē apmeklēja Murjāņu sporta ģimnāziju, Siguldas Sporta centru un Siguldas bobsleja trasi.

Latvijā Pārsonss viesosies no 5. februāra līdz 8. februārim pēc aizvadītajām vizītēm Igaunijā un Lietuvā.

Pārsonss IPC prezidenta amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2017. gadā, četrus gadus vēlāk notikušajā Ģenerālajā asamblejā ar 98% delegātu balsu saglabājot savu amatu. Pirms tam viņš astoņus gadus vadīja Brazīlijas Paralimpisko komiteju, bet no 2005. līdz 2009. gadam bija Amerikas Paralimpiskās komitejas vadītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu