Video ⟩ Prūsis par izcīnīto sudraba medaļu: Sanktmoricā mēdz notikt brīnumi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Emīls Cipulis un Edgars Nemme
Latvijas bobslejisti Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Emīls Cipulis un Edgars Nemme Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobslejistu izcīnītā sudraba medaļa 2023. gada pasaules čempionātā ir pārsteigums, atzīst izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē kļuva par pasaules vicečempioniem.

Cipulim, Spriņģim un Nemmem tā ir pirmā medaļa pasaules čempionātos, bet Miknis kļuva par vicečempionu Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāžas sastāvā 2019.gadā.

Par pasaules čempionu kļuva Vācijas pilota Frančesko Frīdriha ekipāža. Sudrabu izcīnīja arī Lielbritānijas kvartets ar Bredu Holu priekšgalā. Briti un latvieši četru braucienu summā no vāciešiem atpalika par 0,69 sekundēm.

"Sanktmoricā mēdz notikt brīnumi. Var tikai priecāties, ka tie notiek arī ar mums. Īpaši jāuzslavē pilots Cipulis, kurš ļoti īsā laikā, kopš kļuvis par bobsleja pilotu, savā debijas reizē pasaules čempionātā izcīna sudrabu," Latvijas Bobsleja un skeletona federācija citē Prūsi.

"Tas parāda, ka ar nerviem viņam viss ir kārtībā. Ja vakar vaicājāt, ko es viņam teikšu pirms atbildīgajiem braucieniem, teicu, ka neko neteikšu, un tātad izdarīju pareizi, jo Cipulis veica visus četrus braucienus līmenī, un tāpēc arī mums ir iemesls priecāties. Un paldies arī komandai, bez kuras jau tas viss nebūtu izdevies," priecājās treneris.

27 gadus vecais Cipulis ar bobsleju sāka nodarboties tikai 2019. gadā. Pasaules čempionātā četrinieku sacensībās viņš startēja pirmo reizi. Divnieku sacensībās viņš šogad ieguva sesto, bet pērn 21. vietu.

Eiropas čempionātā Cipulis šogad ieguva septīto vietu gan divnieku, gan četrinieku sacensībās. Savukārt pērn viņš ieņēma 11. vietu divniekos un 16. vietu četriniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu