Video ⟩ Usiks uzrunā Bahu: Tās būs asiņu, nāvju un asaru medaļas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks sociālajos tīklos publicējis video ar uzrunu, kas veltīta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham.

Jau gandrīz gadu Krievija ar Baltkrievijas atbalstu īsteno paplašināto uzbrukumu Ukrainai. Neskatoties uz nerimstošo karadarbību, SOK nesen aicināja izvērtēt iespējas, kā agresoru valstu sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, lai nākamgad piedalītos Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs.

Šādu iniciatīvu asi nosodījušas Baltijas valstis, Polija un Ukraina. Polijas Sporta un tūrisma ministrs Kamils Bortnicuks lēš, ka 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles varētu boikotēt aptuveni 40 valstis, ja Olimpiādē atļaus startēt Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem.

Usiks ir viens no titulētākajiem bokseriem vēsturē. 2012. gadā viņš kļuva par Londonas olimpisko spēļu čempionu, gadu iepriekš triumfēja pasaules čempionātā, bet 2008. gadā izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionātā.

Profesionāla boksera karjerā 36 gadus vecais Usiks kļuvis par pasaules čempionu gan pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), gan supersmagsvaru divīzijā.

"Krievijas bruņotie spēki iebruka mūsu valstī un nogalina civiliedzīvotājus," uzrunājot SOK prezidentu, sacīja Usiks.

"Krievijas armija nogalina Ukrainas sportistus un trenerus, iznīcina sporta laukumus un halles," turpināja slavenais bokseris.

"Krievijas izcīnītās godalgas būs asiņu, nāvju un asaru medaļas," uzsvēra titulētais Ukrainas sportists.

"Novēlu jums virs galvas mierpilnas debesis, labu veselību un prieku."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu