Kariņš uzsver, ka krievu un baltkrievu dalība Olimpiādē nav pieļaujama

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Kamēr notiek karš Ukrainā, Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs zem jebkāda karoga ir nepieļaujama, otrdien tikšanās laikā ar Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidentu Endrū Pārsonu sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vienlaikus Kariņš pauda atzinību par Paralimpiskās komitejas lēmumu apturēt Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību paralimpiskajās sporta sacensībās.

Tāpat Ministru prezidents un Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidents pārrunāja paralimpiskās kustības darbību un ieceres Latvijā.

Sarunā ar Pārsonu piedalījās arī Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte un ģenerālsekretāre Liene Apine.

Jau ziņots, ka Pārsons šonedēļ ieradies vizītē Latvijā, kur tiekas ar amatpersonām un paralimpiskās kustības pārstāvjiem.

Pārsons IPC prezidenta amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2017.gadā, četrus gadus vēlāk notikušajā Ģenerālajā asamblejā saglabājot savu amatu. Pirms tam viņš astoņus gadus vadīja Brazīlijas Paralimpisko komiteju, bet no 2005. līdz 2009.gadam bija Amerikas Paralimpiskās komitejas vadītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu