Futbola jaunā zvaigzne, kas gūst vairāk vārtu nekā Mesi, Mbapē un Neimars

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas futbolists Folarins Baloguns
Anglijas futbolists Folarins Baloguns Foto: AFP/SCANPIX

Pasīviem futbola faniem, iespējams, šis vārds un uzvārds neko daudz neizsaka, taču 21 gadu vecais Anglijas futbolists Folarins Baloguns šosezon lieliski spēlē Francijas čempionātā, kur viņš guvis vairāk vārtu nekā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandas lielās zvaigznes argentīnietis Lionels Mesi, brazīlietis Neimars un francūzis Kilians Mbapē.

Baloguns šosezon pārstāv "Reims" komandu, kuras sastāvā Francijas čempionātā ("Ligue 1") viņš guvis 14 vārtus 21 spēlē, kas ir labākais rādītājs līgā.

"Bombardieru" sarakstā otro vietu dala Aleksandrs Lakazets (Lionas "Olympique") un Mbapē, kuri katrs guvuši 13 vārtus attiecīgi 22 un 19 spēlēs.

Neimars pretinieku cietoksni iekarojis 12 reizes, Mesi kontā ir 10 trāpījumi. Taisnības labad jāpiebilst, ka viņu rēķinā ir arī 10 rezultatīvas piespēles, kas ir labākais veikums šajā statistikas ailītē Francijas čempionātā.

Mbapē, Neimara un Mesi pārstāvētā PSG ir Francijas čempionāta līdervienība ar 54 punktiem, tuvākos sekotājus apsteidzot par sešiem punktiem. Tikmēr "Reims" atrodas turnīra tabulas vidusdaļā - 10. vietā 20 komandu konkurencē.

Liels nopelns komandas sekmēs ir Balogunam, kurš guvis vairāk nekā pusi no "Reims" vārtiem - 14 no 26 jeb 54%. Procentuāli tik lielu artavu savas komandas labā vārtu gūšanā šosezon nav devis neviens cits spēlētājs Eiropas Top 5 līgās (Anglijā, Spānijā, Vācijā, Itālijā, Francijā).

13. oktobrī par "Reims" galveno treneri kļuva britu izcelsmes beļģis - 30 gadus vecais Viljams Stils, kura vadībā komanda Francijas čempionātā vēl nav zaudējusi. 29. janvārī "Reims" cīnījās neizšķirti 1:1 pret vareno PSG, un mača pašās beigās vārtus guva tieši Baloguns.

Baloguns piedzima ASV pilsētā Ņujorkā, taču divu gadu vecumā ar ģimeni pārcēlās uz Londonu, kur futbola prasmes apguva "Arsenal" jauniešu akadēmijā.

2023. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijā Anglijas jauniešu izlases sastāvā Baloguns guva sešus vārtus 10 spēlēs, taču nacionālajā izlasē viņš vēl nav spēlējis.

Baloguns šosezon ir izīrēts "Reims" komandai, taču viņam ir spēkā līgums ar "Arsenal" līdz 2025. gada vasarai. "Arsenal" šosezon spēlē teicami, komanda patlaban ir līdere Anglijas premjerlīgas čempionātā.

Anglijas premjerlīgā Baloguns iepriekšējā sezonā "Arsenal" sastāvā laukumā izgāja vien divās spēlēs. Sezonas lielāko daļu viņš pavadīja īrē "Middlesbrough" komandā, kuras rindās Anglijas otrajā līgā jaunais futbolists guva trīs vārtus 18 mačos. Līdz ar to šosezon, spēlējot Francijā, viņš ievērojami progresējis.

Ko iesākt ar jauno futbola zvaigzni - pārdot citam klubam vai atgriezt atpakaļ savā komandā? Šķiet, ka tās ir patīkamas galvassāpes "Arsenal" kluba vadībai. Katrā ziņā futbola faniem ir vērts turpmāk pasekot līdzi, kā attīstīties Baloguna karjera.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu