Pludmales volejboliste Graudiņa pauž savu nostāju par krievu un baltkrievu iespējamo dalību Parīzes spēlēs (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa ir pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos olimpiskajā apritē, viņa trešdien pauda sociālās saziņas vietnē "Instagram".

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka aicina pētīt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Ja SOK jebkādā veidā pieļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, Ukrainas atlēti sola boikotēt četrgades vasaras sporta veidu lielāko forumu.

"Vēlos paust savu nostāju SOK rosinātajā diskusijā par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes Olimpiādē. Es pilnībā atbalstu Latvijas Olimpiskās komitejas pausto pozīciju, ka pašreizējos apstākļos sacensībās kopā ar šo valstu sportistiem es nepiedalītos.

Lai cik daudz es kā sportiste ziedoju savam olimpiskajam sapnim, tas absolūti nav salīdzināms ar ukraiņu tautas un sportistu upurēšanos par savas valsts brīvību. Ir pagājis gads kopš šīs brutālās agresijas, un nav nekādu pazīmju, ka Krievijā būtu kādas izmaiņas. Tāpēc no sirds ceru, ka SOK pieņems lēmumu, kas patiesi un pēc būtības saskan ar olimpisko garu," pauda Graudiņa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tīna Graudiņa (@graudinatina)

Kā priekšnoteikumus, lai sportisti varētu atgriezties sacensību apritē, SOK min, ka varētu startēt tikai kā neitrāli sportisti, nekādā veidā nepārstāvot savu valsti vai federāciju, līdzīgi kā tas ir profesionālajās sporta līgās Eiropā, ASV un Kanādā, kā arī atsevišķos individuālajos sporta veidos.

Tāpat sportisti sacensībās varētu piedalīties, ja pilnībā respektē Olimpisko hartu. Pirmkārt, tie var būt tikai sportisti, kas nav aktīvi atbalstījušu Krievijas karadarbību Ukrainā. Otrkārt, šiem sportistiem jāatbilst Pasaules antidopinga kodeksam un citiem antidopinga noteikumiem.

Gadījumā, ja sportisti neievērotu šos priekšnosacījumus, starptautiskajām federācijām un/vai sacensību rīkotājiem nekavējoties jāatstādina viņi no sacensībām, ziņojot par to SOK.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu