Vai NBA zvaigzne Vestbruks pievienosies Porziņģa komandai?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Rasels Vestbruks
NBA zvaigzne Rasels Vestbruks Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ceturtdien noslēdzās šis sezonas maiņas darījumu logs. Tomēr komandu sastāvos joprojām var notikt izmaiņas, ja spēlētājiem tiek izpirkti līgumi. Ārzemju mediji pieļauj, ka līgas zvaigzne Rasels Vestbruks varētu kļūt par Kristapa Porziņģa komandas biedru.

34 gadus vecais Vestbruks šosezon pieņēma rezervista lomu Losandželosas "Lakers" komandā. Pieredzējušais saspēles vadītājs 52 mačos tikai trīsreiz devās laukumā starta pieciniekā. Pirmo reizi karjerā viņš vidēji mačā spēlējis mazāk par 30 minūtēm, kā arī gūto punktu izteiksmē aizvada savu sliktāko sezonu kopš NBA debijas gada.

Vestbruks pusotras sezonas laikā nespēja atrast laukumā kopīgu valodu ar NBA vēsturē rezultatīvāko spēlētāju Lebronu Džeimsu. ASV basketbolists no medijiem  un līdzjutējiem izpelnījies lielu kritiku par ļoti vāju metienu precizitāti. Sociālajos tīklos cirkulē daudz dažādu joku par Vestbruku, kuram šosezon ir trešā lielākā alga visā līgā - aptuveni 47 miljoni dolāru.

"Lakers" maiņas darījumā Vestbruku nesen nosūtīja uz Jūtas "Jazz" komandu. Ārzemju mediji vēsta, ka NBA zvaigznes līgums tiks izpirkts un spēlētājs par veterāna minimālo algu varētu pievienoties kādai citai komandai. Par līgas veterānu interesējoties vairākas komandas. Starp kandidātēm uz Vestbruka piesaistīšanu tiek minēta arī Porziņģa pārstāvētā "Wizards" vienība, kurā saspēles vadītājs aizvadīja 2020./2021. gada sezonu.

Vestbrukam aizpagājušajā sezonā bija laba sapratne ar "Wizards" līderi Bredliju Bīlu. Pieredzējušais saspēles vadītājs, iespējams, varētu būt labs palīgs komandai cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Viņa trumpis ir caurgājiens uz grozu. Porziņģa prasmes trāpīt metienus no tālās distances varētu rast Vestbrukam laukumā brīvāku ceļu līdz groza apakšai.

"Wizards" patlaban ar 25 uzvarām un 29 zaudējumiem ieņem 11. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, atrodoties gan ārpus "play-in", gan "play-off" zonas. Komandas zvaigzne Bīls traumu dēļ piedalījies tikai 32 no šosezon 54 aizvadītajām spēlēm.

Lai sastāvā atbrīvotu vietu Vestbrukam, "Wizards" gatavojoties izpirkt Vila Bārtona līgumu. 32 gadus vecais ārējās līnijas spēlētājs šosezon 40 mačos vidēji guvis tikai 7,7 punktus un nav attaisnojis uz sevi liktās cerības, jo iepriekšējā sezonā Denveras "Nuggets" rindās viņš bija teju divreiz rezultatīvāks - 71 spēlē 14,7 punkti.

Neskatoties uz to, ka pirmo reizi NBA spēlētāja karjerā jāsamierinās ar rezervista lomu, Vestbruks šosezon sakrājis ievērības cienīgus statistikas rādītājus - 52 mačos vidēji gūti 15,9 punkti, izcīnītas 6,2 atlēkušās bumbas un izpildītas 7,5 rezultatīvas piespēles. Tomēr viņa līdz šim pārstāvētā "Lakers" komanda šosezon biežāk zaudējusi nekā uzvarējusi - ar bilanci 25-31 tā ierindojas Rietumu konferences kopvērtējuma 13. pozīcijā 15 klubu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu