Parīzes pašvaldības vadītāja viesojas Ukrainā: Nešaubos, ka SOK atbalstīs manu nostāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas galvaspilsētas Parīzes pašvaldības vadītāja Anna Idalgo
Francijas galvaspilsētas Parīzes pašvaldības vadītāja Anna Idalgo Foto: AFP/SCANPIX

Francijas galvaspilsētas Parīzes pašvaldības vadītāja Anna Idalgo vizītē Kijivā paudusi stingru nostāju, ka nākamgad vasaras olimpiskajās spēlēs nav pieļaujama Krievijas sportistu dalība, kamēr Ukrainā turpināsies karadarbība, vēsta "Inside The Games".

Parīzes olimpiskās spēles notiks no 2024. gada 26. jūlija līdz 11. augustam. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nesen nāca klajā ar ierosinājumu izvērtēt iespējas, kā agresoru valstu Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Vēl pagājušajā mēnesī Idalgo atbalstīja iniciatīvu, ka Krievijas pārstāvji varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs Francijas galvaspilsētā "zem neitrāla karoga", lai izvairītos no "sacensību liegšanas sportistiem".

Tomēr šonedēļ Idalgo mainīja savu nostāju jautājumā par Krievijas sportistu dalību 2024. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, turklāt Parīzes pašvaldības vadītāja devusies vizītē uz Kijivu.

"Kamēr Krievijas karavīri turpina bombardēt Ukrainu, mērķēt uz civiliedzīvotājiem un infrastruktūru, kamēr Krievijas armija iekaro Ukrainas teritoriju - Krievijas sportistu dalību starptautiskās sacensībās nedrīkst pieļaut," sacīja Idalgo, ar runu uzstājoties Kijivas domē.

"Tā ir mana pārliecība kā mēram, kā politiskajai līderei, kā uzticīgai Eiropas sievietei. Nešaubos, ka SOK spēs atbalstīt manu nostāju," piebilda Parīzes pašvaldības vadītāja.

TVNET jau vēstīja, ka skaidru atbalstu Ukrainai paudušas Baltijas valstis un Polija, apstiprinot kopīgu deklarāciju ar mērķi nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās sacensībās un pasākumos arī statusā "neitrālie sportisti". Vēlāk šai iniciatīvai pievienojās arī Ziemeļvalstis - Somija, Islande, Norvēģija, Zviedrija un Dānija.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers norādījis, ka šā brīža apstākļos Latvija nepiedalītos olimpiskajās spēlēs, ja tajās startētu Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu