Bendikai četri soda apļi pasaules čempionātā biatlona sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Reuters/Scanpix

Baiba Bendika piektdien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 62.vietu 7,5 kilometru sprintā un, tāpat kā 71.vietu ieņēmusī Sanita Buliņa, nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Par čempioni kļuva mājiniece Denīze Hermane-Vika, kura distanci veica 21 minūtē un 19,7 sekundēs.

2,2 sekundes viņai zaudēja zviedriete Hanna Ēberja, bet 26,2 sekundes - zviedriete Linna Pēšone, visām trim šaujot precīzi.

Ceturto vietu ieņēma un iedzīšanas sacensības 31,3 sekundes aiz uzvarētājas sāks vienu mērķi nesašāvusī norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, 45,8 sekundes - tāpat šāvusī itāliete Liza Vitoci, bet 50,5 sekundes - perfekti šāvusī čehiete Mārketa Davidova.

Bendika pa divām reizēm kļūdījās abās ugunslīnijās, finišējot 62.vietā un Hermanei-Vikai zaudējot trīs minūtes un 2,6 sekundes.

Buliņa divām kļūdām guļus šaušanā pievienoja vienu stāvus pozīcijā un 96 sportistu konkurencē finišēja 71.vietā, mājiniecei zaudējot trīs minūtes un 12,6 sekundes.

Baiba Bendika 96 sportistu vidū startēja ar 19., bet Buliņa - ar 49.numuru.

Šosezon sprintā Bendika Pasaules kausa posmos bija ieņēmusi 28.vietu Kontiolahti, 21.vietu Hohfilcenē, 25.vietu Anesī, 37.vietu Pokļukā, kā arī 33.vietu Eiropas čempionātā Lencerheidē.

Buliņa Kontiolahti ieņēma 50.vietu, Pokļukā 82. un Antholcā 68.vietu, bet Eiropas meistarsacīkstēs finišēja vietu augstāk.

Piecos Pasaules kausa posmos uzvaru šajā disciplīnā bija izcīnījušas piecas dažādas biatlonistes.

Pasaules kausa vērtējumā sprintā pirms pasaules čempionāta vadībā ar 270 punktiem bija viena posma uzvarētāja vācietes Denīze Hermane-Vika, par septiņiem punktiem mazāk bija otrai uzvarētājai zviedrietei Elvīrai Ēberjai, bet 246 punktus bija sakrājusi pēdējo sprinta sacensību Antholcā uzvarētāja itāliete Doroteja Vīvere.

Sestdien notiks sprinta sacensības vīriešiem, bet svētdien - iedzīšana. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, sieviešu un vīriešu stafetē, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu