Upītei un Ozoliņai ceturtā vieta Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucējas Anda Upīte/Sanija Ozoliņa
Latvijas kamaniņu braucējas Anda Upīte/Sanija Ozoliņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas duets Anda Upīte/Sanija Ozoliņa sestdien Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma ceturto vietu divnieku sacensībās, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna finišēja astotās.

Pirmajā braucienā Upīte ar Ozoliņu ierindojās ceturtajā vietā, otrajā sasniedza piekto ātrāko laiku un summā palika turpat aiz goda pjedestāla, uzvarētājām vācietēm Jesikai Dēgenhartai un Šaijenai Rozentālei divu braucienu summā zaudējot 0,537 sekundes.

Vācietes, kuras finišēja minūtē un 28,288 sekundēs, par 0,220 sekundēm apsteidza Austrijas pāri Selīna Egle/Lara Mihaela Kipa un par 0,246 sekundēm - itālietes Andreu Feteri un Marionu Oberhoferi.

Otrs Latvijas duets Ziediņa/Zvilna ieņēma astoto vietu desmit divnieku konkurencē, vācietēm zaudējot 1,452 sekundes. Viņas atsevišķos braucienos izcīnīja astoto un septīto vietu.

Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā startēja pirmās, bet Upīte/Ozoliņa - pēdējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās ar 770 punktiem ir itālietes Fetere un Oberhofere, par 70 punktiem apsteidzot austrietes Egli un Kipu, bet par 99 punktiem - Dēgenhartu un Rozentāli.

Upīte/Ozoliņa ar 435 punktiem ir piektās, bet Ziediņa/Zvilna ar 81 punktu ieņem 13.vietu 14 divnieku konkurencē.

Sieviešu divniekiem debitējot Pasaules kausā, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā, bet Eiropā Upīte/Ozoliņa bija ceturtās Insbrukā un Altenbergā, kā arī pirmās un otrās Siguldā. Titulētās juniores Ziediņa/Zvilna pirms nedēļas Altenbergā neveiksmīgi debitēja Pasaules kausā, ieņemot pēdējo - 11.vietu.

Vīriešu vieninieku sacensības norisināsies plkst.12 un plkst.13.30, bet vīriešu divniekiem sacensības notiks plkst.15 un plkst.16.15. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

15 labāko rezultātu īpašnieki kvalificējas svētdien gaidāmajam Sprinta kausam, kurā sezonas noslēdzošajās sacensībās tiks dalīti Mazie kristāla globusi. Pirms tam pamatsacensības aizvadīs sieviešu vieninieku kamanas.

Nākamnedēļ astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts vēl nedēļu vēlāk - Vinterbergā, kur sportisti šosezon atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu