Rastorgujevs pasaules čempionātā šauj nekļūdīgi un izcīna septīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā desmit kilometru sprintā izcīnīja septīto vietu.

Visu goda pjedestālu desmit kilometru sprinta sacensībās ieņēma Norvēģijas biatlonisti, bet kopā pirmajā desmitniekā iekļuva pieci norvēģi.

Uzvaru izcīnīja Jūhanness Tīngness Bē, kurš, pieļaujot tikai vienu kļūdu pirmajā šaušanā, finišu sasniedza pēc 23 minūtēm un 21,7 sekundēm un kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu sprintā.

Otrs ātrākais bija Tarjeijs Bē un finišā viņš piekāpās savam brālim 14,8 sekundes, bet labāko trijnieku, atpaliekot no sava tautieša 39,9 sekundes, noslēdza Sturla Holms Lēgreids. Savukārt uzreiz ārpus pirmā trijnieka palika vēl viens Norvēģijas sportists Jūhanness Dāle. Viņš piekāpās uzvarētājam 43,6 sekundes.

Rastorgujevs spēja aizvērt visus mērķus gan pirmajā, gan otrajā šaušanā. Viņš finišā zaudēja labākā rezultāta īpašniekam minūti un 2,4 sekundes, sasniedzot savu labāko rezultātu pasaules čempionātā sprintā un nodrošinot vietu iedzīšanas sacensībās.

Savukārt Aleksandrs Patrijuks pirmajā ugunslīnijā kļūdījās vienu reizi, bet otrajā divas reizes, kopā piekāpjoties Jūhannesam Tīngnesam Bē trīs minūtes un 36,5 sekundes un ierindojoties 76.pozīcijā.

Edgars Mise pirmajā šaušanā bija neprecīzs vienu reizi un otrajā spēja aizvērts visus mērķus. Viņš finišā atpalika no uzvarētāja trīs minūtes un 44,6 sekundes un noslēdza sacensības 78.vietā.

No Latvijas biatlonistiem svētdien iedzīšanā startēs tikai Rastorgujevs.

Šosezon sprintā Rastorgujevs Pasaules kausa posmos ir ieņēmis piekto vietu Hohfilcenē, nekļūdoties nevienā šāvienā, pēc tam, kļūdoties katrā otrajā šāvienā, ierindojās 83.vietā Anesī un ar perfektu šaušanu ieņēma 20.vietu Pokļukā, kā arī izcīnīja 21.vietu Antholcā un ceturto vietu - Eiropas čempionātā Lencerheidē.

Patrijuks Kontiolahti ieņēma 92.vietu, Hohfilcenē - 100., Anesī - 88. un Pokļukā - 60.vietu, atkārtojot savu rekordu Pasaules kausa posmos, bet Eiropas meistarsacīkstēs finišēja 80.vietā.

Mise Kontiolahti ieņēma 97.vietu, Hohfilcenē - 77., Anesī - 91. un Antholcā - 47.vietu, sasniegdams karjeras rekordu Pasaules kausa posmos, bet Eiropas meistarsacīkstēs finišēja 62.vietā.

Pasaules čempionātos Rastorgujevs augstāko vietu sprintā iepriekš bija izcīnījis 2019.gadā Zviedrijas trasē Estešundā, kad viņš finišēja 14.vietā. Patrijukam augstākā bija 2017.gadā Hohfilcenē izcīnītā 88.vieta, bet Mise šādu pašu vietu bija izcīnījis 2021.gadā Pokļukā.

Svētdien notiks iedzīšanas sacensības, kurās piektdien neizdevās iekļūt ne Baibai Bendikai, ne Sanitai Buliņai. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, sieviešu un vīriešu stafetē, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu