Baltijas līgā sievietēm ceturtdaļfinālu ar uzvaru sāk RSU/MSĢ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) no trim Latvijas komandām sestdien pirmajā ceturtdaļfināla spēlē uzvaru svinēja RSU/MSĢ, kas savā laukumā pieveica Tallinas komandu.

 

BSVL ceturtdaļfināla sēriju līdz divām uzvarām ar panākumu sāka RSU/MSĢ, kas Jūrmalā četros setos apspēlēja pamatturnīra otrās vietas īpašnieces Tallinas “TalTech/Tradehouse” volejbolistes – 3-1 (25:23, 18:25, 25:20, 25:19).

Rīgas vienībā Katrīna Struka guva 17 punktus, četrus sakrājot ar bloku, 16 punktus guva Anna Kovala, bet 13 punktus – Karmena Struka, trīs no tiem sakrājot blokā. Tallinas komandā 12 punktus guva Ketrīna Pelda, četrus punktus sakrājot blokā, 11 punktus – Marili Lasa un 10 – Milja Raitisa, kuras serves sagādāja lielas raizes abās pamatturnīra spēlēs.

“Šodien nospēlējām kā vienota komanda. Mācoties no iepriekšējām reizēm, lai neitralizētu pretinieku labāko servētāju, laukumā mainījām novietojumu, kas bija labvēlīgāks. Tas un visas komandas, arī spēlētāju, kuras nebija laukumā, cīņa deva uzvaru,” pēc spēles teica RSU/MSĢ vienības galvenā trenere Inguna Minusa. “Meitenes bija ļoti koncentrējušās, un panākumi atraisīja emocijas un deva papildu azartu. Visas spēlētājas bija gatavas doties laukumā, ko apliecināja arī veiksmīgā dubultā maiņa.”

Vēl vienā cīņā sestdien rangā zemāk esošās mājinieces TU/”Bigbank” svinēja uzvaru, trijos setos pieveicot RVS/LU.

“Tas bija patiešām sarežģīts mačs. Mēs nespēlējām, kā varam. Pirmoreiz meitenes bija nedaudz uztraukušās. Mēs sliktāk piesedzām laukuma zonas, kā arī pirmais pieskāriens bumbai bija sliktāks. Tā pēc tam pietrūka mūsu punktu gūšanā. Pēdējais sets tam ir apliecinājums, jo pēdējo triju bumbu izspēlē mēs nepiesedzām zonas. Tā var notikt. Tas ir “play-off”. Tagad mums ir divi mači savās mājās,” pēc zaudējuma teica RVS/LU komandas galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti.

“Pretinieces sākumā labi spēlēja taktiski. Trešajā setā viņas lielā mērā pazaudēja savas vadlīnijas. Šādā mačā uzvarēts trešais sets varēja mainīt spēli, taču šoreiz tā nenotika. Tartu komandai klāt bija nākusi vēl viena spēlētāja. Tas ir svarīgi, jo ļāva spēlēt konsekventāk,” piebilda treneris.

Vienīgā spēle, kas beidzās saskaņā ar pamatturnīra rangu, bija mačs Jelgavā, kurā piepildījās VK “Jelgava” galvenā trenera Edmunda Pūliņa pirms mača teiktais, ka Kauņas komanda viņa vienībai ir neērts pretinieks. Mājiniecēm Līva Sola guva desmit punktus, bet viešņām rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Martina Paukštīte.

Atbildes spēles visās sērijās pamatturnīrā augstāku vietu ieņēmušo komandu laukumos notiks nākamsestdien un, ja nepieciešams, svētdien.

Rezultāti

BSVL

11.02. 14.00 Tartu TU/”Bigbank” – RVS/LU 3-0 (25:18, 25:19, 25:23)

11.02. 15.00 RSU/MSĢ – Tallinas “TalTech/Tradehouse” 3-1 (25:23, 25:18, 25:20, 25:19); Katr. Struka 17 (4 bl.) – Pelda 12 (4 bl.)

11.02. 18.00 VK “Jelgava” – “Kaunas-VDU” 0-3 (22:25, 17:25, 21:25); Sola 10 – Paukštīte 12

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu